Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u ožujku u dva termina, na dvije lokacije

NOVOSTI

Nakon što su u veljači Društva Crvenog križa Zagrebačke županije organizirala 12 akcija na kojima je prikupljeno 1119 doza krvi, redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi nastavit će se i u ožujku.

Tako će se akcije dobrovoljnog darivanja krvi u zaprešićkom kraju održati u dva termina. U utorak, 9. ožujka od 14:00 do 20:00 u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić i u subotu, 13. ožujka od 10:00 do 13:00 u Društvenom domu Jakovlje.

S obzirom na epidemiološku situaciju, darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su unazad 14 dana putovale izvan Republike Hrvatske, koje su unazad 14 dana bile u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da same nisu imale simptome infekcije), osobe koje su same preboljele koronavirus smiju pristupiti darivanju krvi nakon proteka 28 dana od prestanka simptoma ili dobivenog pozitivnog testa na COVID-19, dok osobe koje su se cijepile protiv COVID-19 smiju pristupiti nakon proteka 2 dana od cijepljenja.

U svim akcijama darivanja krvi poštuju se epidemiološke mjere, a maska je obavezna prilikom dolaska na dobrovoljno darivanje krvi.