Tri Oskara znanja stižu u Zaprešić – čestitamo nagrađenima!

NOVOSTI

Svake godine učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima dodjeljuje se Oskar znanja, a ove godine čak tri Oskara stižu u Zaprešić.

Luka Živoder, učenik Osnovne škole Antuna Augustinčića, osvojio je 1. mjesto na natjecanju iz kemije za 8. razrede (2019./2020.) uz pomoć mentorice Tajane Medvid i nagrađen je Oskarom znanja.
Osim Luke, Oskara je dobila i Andrea Brzica, učenica Osnovne škole Ljudevita Gaja, za 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizike za 8. razrede (2019.2020.) uz pomoć mentora Antonia Svedružića. Treći Oskar pripao je Valu Karanu, učeniku Osnovne škole Ljudevita Gaja, koji je osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizike za 7. razrede (2019.-2020.) mentor je bio, također, Antonio Svedružić.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira prvu virtualnu dodjelu nagrade Oskar znanja i to večeras s početkom u 18 sati. Riječ je o najvećoj i najznačajnijoj nagradi u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj. Live prijenos možete pratiti na Facebook stranici Oskar znanja i Youtube kanalu Agencije.

Na natjecanjima u školskoj godini 2019./2020., za koja se dodjeljuje nagrada Oskar znanja, sudjelovalo je gotovo 100 000 tisuća osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji su se natjecali na školskoj razini, plasman na županijsku razinu ostvarilo je oko 35 000 učenika, a na državnoj razini, koja je iznimno ove godine održana online, sudjelovalo je 3000 učenika. Zbog epidemiološke situacije dio županijskih i državna natjecanja nisu se mogla održati u predviđenom terminu u ožujku i travnju, te su održana online od rujna do prosinca 2020.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na priznanju kojeg su zaslužili vrijedim i predanim radom!