Uskoro će u promet biti puštena nova dionica južne obilaznice

NOVOSTI

U tijeku je tehnički pregled nove dionice južne obilaznice, od Starčevićeve do Obrubićeve ulice u Zaprešiću. Tako da je za očekivati u dogledno vrijeme i otvaranje te za nas vrlo važne prometnice, naglasio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je najavio i nastavak izgradnje južne obilaznice prema Šibicama.

“Nova dionica po svojim karakteristikama dodaje jednu novu “notu” sigurnosti u našemu gradu i veselimo se da će ona uskoro biti puštena u promet . Taj segment ceste je faza koju završavamo, a u prvom djelu 2021. godine za očekivati je raspisivanje još jedne dionice južne obilaznice koja s četiri prometna traka prelazi u dva kroz Šibice. Dakle, Savska ulica dobiva novu ulogu više kao pješačka zona, a manje za vožnju automobilima. Generalno, dobivamo južnu obilaznicu koja ide dalje i Zaprešić koji je svakim danom sve više prometno rasterećen”, istaknuo je Turk nakon obilaska nove dionice južne obilaznice.

No, dovršetkom nove dionice južne obilaznice i završetkom radova na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić – Savski Marof stanovnici Savske ulice u Zaprešiću uočili su određene probleme, poput onemogućenog korištenja pothodnika biciklima, stepeništa koja nisu natkrivena pa se stvara probleme kod padalina, zvučne barijere su visoko zatvorene neprozirnom oplatom pa je smanjena vidljivost, a zbog prevoženja velikih tereta i prolaska brojnih građevinskih vozila i strojeva uništena je cesta ispred kuća. Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk sastao se sa stanarima i dogovorio sljedeće.

“Sigurno ćemo, nakon što prođe ovaj tehnički pregled i kada Grad preuzme pothodnik ispod željezničke pruge u Savskoj, dodatno urediti i postaviti nadstrešnice koje nisu bile u projektu Hrvatskih cesta na ulazu u pothodnike. Također dodat će se kanalice za bicikle, ali i za dječja kolica. Sanirat će se i cesta koja je uništena zbog teretnih vozila koja su njome prolazila dok su se izvodili radovi”, obećao je Turk.

Dodao je da će pokušati utjecati i na visinu bukobrana, a najavio je i radove na regulaciji proširenja propusta potoka Selec u Šibicama. Također, pri kraju su i radovi i na modernizaciji pruge od Zaprešića do slovenske granice, inače investicije vrijedne 450 milijuna kuna.