Raspored pregleda za upis djece u prvi razred osnovne škole

NOVOSTI

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije, Ispostava Zaprešić, sastavio je raspored za utvrđivanje psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole za šk.god. 2021./2022. za upisno područje Grada Zaprešića te općina Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća.

Pregledi će se odvijati u periodu od 31. ožujka do 30. lipnja 2021. godine

Škola kojoj dijete pripada prema upisnom području obavijestit će roditelje o točnom datumu i vremenu pregleda u školi pisanim pozivom. Na pregledu je potrebno znati OIB djeteta.

Liječnički pregled dijete obavlja u Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Službi za školsku i sveučilišnu medicinu, Ispostava Zaprešić, Adresa: Pavla Lončara 1, Zaprešić.

Datum i vrijeme liječničkog pregleda roditelj će dobiti putem telefonske ili e-mail narudžbe.

TIM 1 za OŠ LJUDEVITA GAJA, OŠ „PAVAO BELAS“, OŠ IVANA PERKOVCA, OŠ IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ, OŠ ANTE KOVAČIĆA, OŠ „PUŠĆA“ na broj 01/3310-530 parnim datumima od 12:30  do 13:30  neparnim datumima 18:30 do 19:30  ili na mail skolska.medicina.zapresic1@zzjz-zz.hr.

TIM 2 za OŠ ANTUNA AUGUSTINČIĆA, OŠ „BISTRA“, OŠ „JAKOVLJE“, OŠ „LUKA“, OŠ „KUPLJENOVO“ na broj 01/3310-530  parnim datumima od 18:30  do 19:30  neparnim datumima od 12:30  do 13:30  ili na mail skolska.medicina.zapresic2@zzjz-zz.hr.

Na liječnički pregled potrebno je donijeti: zdravstvenu iskaznicu djeteta, iskaznicu cijepljenja, Zubnu putovnicu (izdaje djetetov stomatolog), medicinsku dokumentaciju ako je dijete ima (povijesti bolesti, otpusna pisma i sl.) te ispunjen Upitnik za roditelje (objavljen na internetskoj stranici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije). Termin i upute za laboratorijsku pretragu krvi i analizu urina roditelj će dobiti na liječničkom pregledu.

Roditelj djeteta koje ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda dužan je o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i to najkasnije do početka nastavne godine.