Vikend prepun događanja

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Proteklog vikenda na zaprešićkom policijskom evidentirane su prometne nesreće, pronalazak droge, krađe, požar, kršenje samoizolacije.

Pa krenimo redom. S petka na subotu zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedna se dogodila u Prigorju Brdovečkom gdje je došlo do udara priključnog vozila u osobno vozilo, a druga se dogodila u Zaprešiću u Ulici Pavla Lončara gdje su se sudarila dva osobna vozila.

Zbog posjedovanja opojne droge priveden je punoljetni muškarac.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa goriva i akumulatora s buldožera i bagera u Industrijskoj ulici u Zaprešiću.

Na putničkom vlaku u Krapinskoj ulici u Zaprešiću došlo je do udara prednjeg metalnog pluga u jedan od većih naslaga kamenja na pruzi. Tom prilikom nije došlo do ugrožavanja sigurnosti putnika u vlaku.

U Merenju je pak došlo do požara drvene kuće koja se zapalila najvjerojatnije uslijed zapaljenja čađe u limenom dimnjaku. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hruševec Kupljenski, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Sa subote na nedjelju dogodile su se prometne nesreće zbog jednog vozača pod utjecajem alkohola. Naime, na D1 u razini Ivanca Bistranskog došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom gdje su se sudarila dva osoban vozila. Nakon čega je vozač pod utjecajem alkohola od 1.33 promila, koji je i prouzročio navedenu prometnu nesreću, napustio mjesto događaja te se nastavio nekontrolirano kretati pa je tom prilikom udario u rubni kamen na D1 nakon čega je u Donjoj Pušći sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je sudionica prometne nesreće zadobila tjelesne ozlijede. Vozač je priveden te je smješten na zadržavanje do otriježnjena nakon čega je prepraćen na nadležni sud.

I s nedjelje na ponedjeljak zabilježena su dva kršenja mjera Covid samoizolacije od strane ženske i muške punoljetne osobe na graničnom prijelazu. Istima su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

U akciji pojačanog nadzora vozila i vozača, provedenoj proteklog vikenda, policijski službenici ukupno su utvrdili 39 prometnih prekršaja.