Uskoro kreće izgradnja toliko iščekivanog novog objekta dječjeg vrtića

NOVOSTI

Projektna dokumentacija za gradnju novog objekta vrtića u Ulici K. Š. Gjalskog već je pripremljena, a u tijeku je javna nabava, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Gradskoj upravi grada Zaprešića.

U novom objektu bit će izgrađeno ukupno 10 soba što će osigurati upisivanje većeg broja djece nego do sada. Novoizgrađeni prostor primit će 4 skupine djece koje su smještene u područnom objektu “Pionir” Dječjeg vrtića Maslačak na Trgu mladosti 9, a ujedno će povećati i kvalitetu odgojno-obrazovnog programa, naglasio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

“Kreće izgradnja novoga dječjeg vrtića u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog u neposrednoj blizini povijesnih Novih dvora. Javni natječaj za izgradnju već je u tijeku, a vrijednost investicije po troškovniku je 22 milijuna kuna s PDV-om. Riječ je o iznimno velikom zahvatu i investiciji jer se gradi objekt od 1800 četvornih metara koji će primati 10 vrtićkih grupa. U tijeku je javna nabava i ako ne bude žalbi na postupak izgradnja novog vrtića trebala bi krenuti već na proljeće, dok planirani dovršetak radova očekujemo najkasnije do 2023. godine, odnosno do krajem 2022. godine. Znači za otprilike godinu i pol dana djeca bi trebala krenuti u novi vrtić”, istaknuo je Turk.

Budući da se dosta spekuliralo o načinu gradnje novog objekta dječjeg vrtića Krešimir Petric, savjetnik za graditeljstvo Grada Zaprešića razjasnio je kako će novi vrtić biti izgrađen i konačno stao na kraj nagađanjima da će se graditi montažni objekt.

“Vrtić je dvoetažni – prizemlje i kat. Na svakoj etaži se nalazi 5 soba za boravak djece. To je ukupno 10 novih vrtićkih grupa, kao i kabineti za osoblje. U objektu će se nalaziti pomoćna kuhinja za distribuciju hrane jer se o ovom objektu neće kuhati nego će se hrana dopremati iz centralnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak. Svih 10 skupina imat će direktan pristup zelenoj površini tako da će i skupine koje će se nalaziti na katu imati direktan pristup stepenicama iz svake prostorije do zelene površine. Vrtić je klasične gradnje, znači cigla i armirani beton te zadovoljava sve današnje standarde za gradnju javnih objekata”, objasnio je Petric.

Očekivani početak radova je u svibnju ove godine, a dovršetak izgradnje novog objekta trebao bi biti u rujnu 2022. godine što bi se trebalo poklopiti s početkom te pedagoške godine, dodao je Petric.

Tako bi već krajem iduće godine Zaprešić trebao dobiti toliko iščekivani novi objekt dječjeg vrtića.