Od ponedjeljka Glazbena škola Zlatka Balokovića počinje s radom na novoj lokaciji

NOVOSTI

Od ponedjeljka, 22. veljače mladi talenti Glazbene škole Zlatka Balokovića kreću s nastavom uživo na novoj lokaciji, u Lužničkoj ulici 21.

Odmah nakon potresa u kojem je stradala zgrada Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić, u kojoj je bila smještena škola, Grad Zaprešić našao je alternativnu lokaciju te krenuo s uređenjem prostorija.

Glazbena škola za vrijeme uređenja radila je online, a dovršenjem uređenja novih prostora i preseljenjem, s radom uživo započet će oko 200 polaznika i njihovi nastavnici, najavio je zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus.

“Mi smo pronašli novu lokaciju u sjevernom djelu grada. Škola više nije u samom centru grada, ali se nalazi u prostoru koji je bitno kvalitetnijem od dosadašnjeg, osobito za individualan rad s učenicima. Također, u novom prostoru postoje zasebne prostorije gdje će se odvijati i teoretska nastava, zbor, orkestar, manji komorni nastupi. Vjerujem da će to zadovoljiti potrebe svih polaznika Glazbene škole, ali i nastavnika”, rekao je Labus.

Grad Zaprešić je osigurao 200 000 kuna za najam novoga prostora, ali i dodatna sredstva za Glazbenu školu.

“Grad Zaprešić je osigurao sredstva za najam toga prostora. To je gotovo 200 000 kuna godišnje. U proračunu smo dodatno osigurali 100 000 kuna kojima ćemo potpomoći rad Glazbene škole i u adaptaciji toga prostora”, dodao je Labus.

Ravnatelj Glazbene škole Marjan Krajna zahvalio je Gradu na pronalasku i financiranju nove lokacije, kao i roditeljima na strpljenju.

“Zahvalio bi se Gradskom poglavarstvu, gradonačelniku, zamjenicima i pročelnicima na promptnoj reakciji u pronalasku nove lokacije nakon strašnog događaja koji nas je zadesio 29. prosinca prošle godine. Zajedničkom suradnjom pronašli smo lokaciju koja je adekvatna za rad Glazbene škole. U novom prostoru imamo dvostruko više četvornih metara nego u prostorijama POUZ-a u kojima smo do potresa djelovali. Važno je napomenuti da je građevina rađena od željeza i betona tako da je statički sigurna što je jako važno u ovim uvjetima. Novi prostor priprema se za početak nastave od ponedjeljka, a iskoristio bi priliku i zahvalio roditeljima, polaznicima, kao i nastavnicima na strpljenju jer sve ovo vrijeme održavaju nastavu online. Nadam se da će biti zadovoljni s novim prostorom koji je primjeren i adekvatan za sve potrebe i zadaće koje su pred nama”, istaknuo je Krajna.