Danas je fašnik, veseli je dan, dajte nam krafne i sterajte nas van

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk posjetio je Dječji vrtić Maslačak. Zbog epidemioloških mjera mališani ovoga fašnika nisu mogli doći u Gradsku upravu nego je gradonačelnik došao k njima s prigodnim darovima, naravno pokladnim krafnama, a dočekali su ga spajdermeni, princeze, bubamare, mimi mausice i mnogi drugi poznati likovi. Svoje dojmove s nama je podijelio gradonačelnik te otkrio što su djeca poželjela ovih maškara.

“Djeca su uvijek izvor sreće, radosti i veselja. Mi smo ovoga puta došli u posjet našem vrtiću Maslačak. Do sada su uvijek zamaskirani vrtićanci bili naši gosti u Gradsku upravu sa svojim željama i težnjama, ali zbog epidemioloških mjera ove smo godine mi odlučili doći k njima uz pridržavanje svih propisanih mjera. Drago mi je da je ove godine ponovno postavljeno pitanje o novom vrtiću čija izgradnja kreće uskoro, nakon vrtića na red će doći i ostali sadržaji pa i bazen”, naglasio je Turk.

Dodao je da su djeca naše bogatstvo te da su ove maškare dio njihovog, ali i našeg odrastanja. Izrazio je veselje što se ova lijepa tradicija nastavila pa i u ovakvim otežanim uvjetima kakvi su, nažalost, danas.

Zadovoljstvo gradonačelnikovim dolaskom izrazila je Gordana Ana Hübl, ravnateljica dječjeg vrtića Maslačak.

“Drago mi je da je Gradska uprava pokazala inicijativu da posjeti naš vrtić. Djeca znaju tko je naš gradonačelnik, a posebno ih veseli barem malo publike kada su vremena takva da nigdje ne smijemo ići. Uz pridržavanje epidemioloških mjera držali smo se određenih zona u kojima se krećemo vani po dvorištu. Malo smo se pokazali jedni drugima te zabavili”, rekla je Hübl.

Osim zabave, u zaprešićkom Dječjem vrtiću Maslačak odgajateljice već godinu dana educiraju djecu o elementarnim nepogodama pa su nedavno dobili i oznaku “Siguran vrtić”.

“Odgajateljice i pedagoginja uključili su se u Erasmus+ projekt “Sigurne škole i vrtići” u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem. Prema određenim propozicijama sudjelovali smo u projektu tako da smo djecu educirali kako se ponašati u slučaju elementarnih nepogoda. Sve to je doprinijelo da se sada lakše nosimo s ovim potresom koji nas je nedavno zadesio. Naša djeca su stekla određene kompetencije i vještine, koliko je to moguće u ovim teškim vremenima, da se nose s potresom te da se znaju ponašati i postupati u slučaju poplave, požara, ali i kako u takvim situacijama pomoći jedni drugima”, objasnila je ravnateljica Hübl.