Ovoga vikenda prošetaj Trgom zaljubljenih

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Bliži nam se Dan zaljubljenih – Valentinovo koji zbog epidemiološke situacije neće biti kao dosadašnjih godina uz puštanje svjetlećih balona i lampiona u humanitarne svrhe. No, Grad Zaprešić doskočio je problemu i za sugrađane prigodno, tijekom vikenda, 13. i 14. veljače 2021. godine, ukrasio Trg Ivana Pavla II. Glavna atrakcija zasigurno će biti dvometarsko srce koje će služiti kao okvir za nastanak ljubavlju ispunjenih fotografija.

Za sam Dan zaljubljenih u Zaprešiću se kaže da je to dan kada se “ftičeki ženiju” pa su stoga glavni motiv zaljubljene ptičice. Inače, na taj se dan djecu slalo da bosa u obližnjem žbunju pronalaze crvene čizmice. No, djeca su pronalazila kolače, slatkiše i voće, a vraćala su se crvenih nogu pa su im odrasli govorili da su te “crvene čizmice” darovi zime koja je još uvijek vladala.

Uz veliko srce, Trg zaljubljenih bit će okićen i osvijetljen te su svi pozvani da u ovo vrijeme pandemije i zatvaranja, romantične trenutke provedu u šetnji i otvore svoje srce.

Zato izvedite dragu osobu u šetnju, razgledajte ljubavne instalacije postavljene na glavnom zaprešićkom trgu i vratite se kući nasmijani i zaljubljeni jer najljepši dar za Valentinovo nisu nikakve materijalne stvari nego vrijeme koje posvetiš i provedeš s voljenom osobom.

Ove godine uz šetnju, na svježem zraku, bez zadržavanja i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera provedite Valentinovo sigurno i zanimljivo. Pomalo drugačije i besplatno.