Prometne nesreće, vožnje u alkoholiziranom stanju, kršenje samoizolacije samo su neka od događanja

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Dvije su se dogodile u gradu Zaprešiću. Jedna je zabilježena na raskrižju Avenije hrvatskih branitelja i Ulice Ruševje gdje su se sudarila dva osobna vozila. Sudar je uzrokovao vozač s 1, 61 promila koji je smješten na zadržavanje do otriježnjena. Druga prometna nesreća dogodila se na raskrižju Ulica Ante Starčevića i Pavla Lončara, također, sudar između dva osobna vozila. Treća prometna nesreća dogodila se u Brdovcu u Ulici Dragutina Butorca gdje je teretno vozilo udarilo u plastični kontejner za papir i u zid kuće. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2,11 promila u Ulici Drage Švajcara u Zaprešiću zatečen je punoljetni muškarac koji je smješten na zadržavanje do otriježnjene, a protiv istog slijedi optužni prijedlog.
Na kolniku Ulice Pavla Lončara zatečen je punoljetni muškarac koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,65 promila.

Zabilježeno je i kršenje mjera Covid samoizolacije od strane punoljetnog muškarca, državljanina Republike Cipar, kojeg su policijski službenici zatekli u vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb-Beč.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa iz trgovine u Zaprešiću i oštećenje bicikla u Ulici Ferde Livadića.

Podsjećamo, vozače teretnih vozila i autobusa da policija provodi pojačani nadzor pa će današnjeg dana od 8 do 16 sati s maksimalnim brojem policijskih službenika posebnu pozornost posvetiti kontroli autobusa za prijevoz djece.