Od ponedjeljka otvaraju se teretane, škole stranih jezika, casina, a konačno ćemo moći uživati i u kavama za van

KORONAVIRUS

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade najavio otvaranje teretana i fitness-centara, kafićima će se omogućiti prodaja pića za van, a djeci će se omogućiti nastava u školama za strane jezike i radionice. Od ponedjeljka 15. veljače radit će i kladionice, automat-klubovi i casina.

“Što se tiče mjera ograničenja, mi smo pratili razvoj situacije i rekli smo da će nam referentni trenutak biti sredina veljače. Nakon razgovora smatramo da možemo donijeti nekoliko odluka koje su popuštanje uz veliku dozu opreza. No ono što želimo je poslati nekoliko poruka. Mjere se odnose na to da se ugostiteljima omogući prodavanje kave za van, a naknade za veljaču vrijede za cijeli mjesec; da se omogući otvaranje teretana i fitness-centara uz poštivanje epidemioloških mjera te da se omogući djeci nastava u školi za strane jezike. Otvorit će se kladionice, automat-klubovi i casina, ali uz ograničenja za konzumaciju pića”, rekao je Plenković.

Plenković je najavio i da će 1. ožujka biti vrijeme za sljedeću analizu učinka mjera. Tada će se eventualno ići na novo popuštanje ili pooštravanje ako se uoči pogoršanje epidemiološke situacije.

“Nastavit ćemo pratiti dinamiku novozaraženih i funkcioniranje hrvatskog gospodarstva”, dodao je.