Novi pametni suveniri grada Zaprešića

NOVOSTI

Turistička zajednica grada Zaprešića na svojem Facebook profilu predstavila je nove suvenire grada kojima su obogatili dosadašnju ponudu pametnih suvenira.

Novi pametni suveniri zaživjeli su u obliku privjesaka za ključeve, a svi privjesci otisnuti su aditivnom tehnologijom 3D printanja i izrađeni od biorazgradive PLA plastike dobivene preradom kukuruznog škroba.

TZ grada Zaprešića novim suvenirima želi spojiti tradicijske vrednote i modernu tehnologiju, a pametni suveniri odgovaraju konceptu Zaprešića kao pametnog grada koji razvija pametni turizam.

Suvenire možete kupiti u Turističko-informativnom centru, smještenom u prizemlju Muzeja Matija Skurjeni u Novim dvorima, i to od utorka do subota od 10 do 17 sati te nedjeljom od 12 do 17 sati.

Podsjetimo, Turistička zajednica prošlog je tjedna predstavila bogati program događanja za 2021. godinu u kojoj će razvijati kreativan pristup kao zalog održivom turizmu. Tako nastavljaju s provedbom programa “Zaprešićka priča” s novim momentom interpretacije pod nazivom „Trenutak uspomene u Zaprešiću“ („A Moment of Memory“) inspiriran životom najslavnijeg stanovnika bana Josipa Jelačića. Koji novi projekti su u planu pogledajte ovdje.