Donesen novi paket mjera pomoći za sve one koji ne rade ili su djelomično otvoreni

NOVOSTI

Grad Zaprešić danas je objavio Javni poziv za dodjelu jednokratnih bespovratnih potpora u iznosu od 5000 kuna za zatvorene, a 3000 kuna za djelomično zatvorene poslovne subjekte kojima je zbog epidemije bolesti COVID-19 obustavljen rad, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u zaprešićkoj Gradskoj upravi.

Cilj je zaprešićkim ugostiteljima i vlasnicima teretana barem djelomično olakšati ovo vrijeme do ponovnog otvaranja, istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

“Grad Zaprešić suosjeća s onima kojima je u privrednoj djelatnosti, njihova djelatnost, najviše pogođena. To su svakako ugostitelji, ali i slastičarnice koje spadaju, također, u ugostiteljsku djelatnost, kao i teretane te fitness centri. Donio sam odluku kojoj se s 5000 kuna jednokratne bespovratne pomoći pomaže zatvorenim poslovnim subjektima, a s 3000 kuna će se pomoći onim poslovnim subjektima koji djelomično rade”, rekao je Turk.

Dodao je da će uz bespovratnu potporu, Klub vijećnika HDZ-a Zaprešić Gradskom vijeću predložiti i da se djelatnosti kojima je zbog epidemije obustavljen rad do kraja godine oslobode plaćanja komunalne naknade, kao i zakupa terasa u gradskom vlasništvu.

“Vjerujemo da će se ova odluka usvojiti na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zaprešića”, naglasio je gradonačelnik Željko Turk.

Kako doznajemo, iduća sjednica Gradskog vijeća trebala bi se održati već početkom ožujka.

Podsjetimo, Grad je već ranije ukinuo porez na potrošnju za cijelu 2021. godinu.

“To je naš dio pomoći kojim želimo ovim gospodarskim djelatnostima dati potporu, dijelom financijsku, a dijelom olakšicama kako bi im olakšali nastavak njihovog rada kada će to epidemiološke mjere i dozvoliti. Jasno je da su štete, a i potrebe koje naši ugostitelji imaju daleko veće, ali u ovom trenutku, uz ostale mjere države, ovo je naš skroman doprinos da bi im olakšali njihovo poslovanje”, istaknuo je Turk.

Da grad ima sluha za probleme zaprešićkih ugostitelje potvrdio je i Saša Matuško, zamjenik predsjednika Ceha ugostitelja:

“Moja razmišljanja su pozitivna jer idemo u dobrom smjeru i Grad ima sluha za nas ugostitelje. Ta jednokratna pomoć će jako dobro doći svima, a oni koji pak imaju zakup gradskih terasa ako budu oslobođeni jako će im olakšati poslovanje. Idemo u dobrom smjer, mi smo svi jedna zajednica i drago mi ja da se o nama vodi računa”, zaključio je Matuško.

Javni poziv možete preuzeti ovdje.

OBRAZAC ZA PRIJAVU