Buran policijski vikend! Zabilježen čak i pokušaj samoubojstva

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Protekli vikend na zaprešićkom policijskom području bilo je prepun raznih događanja.

Tako su s petka na subotu zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Dvije su evidentirane u Zaprešiću na križanju ulica Zagrebačke i Industrijske te na kolniku Ulice Trg mladosti gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila. U Bobovcu Rozganskom, također, je došlo do sudara između dva osobna vozila, a u Ivancu Bistranskom i Gornjoj Bistri došlo je pak do naleta osobnih vozila na divljač.

Evidentirana je i dragovoljna predaja dva komada streljiva i protuavionsko streljivo, a budući da je osoba predala oružje dragovoljno neće biti sankcionirana.

Prilikom kontrole prometa u Prigorju Brdovečkom priveden je punoljetni muškarac jer je utvrđeno da vozač upravlja vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola te je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Novom Zagrebu.

Od kaznenih djela zabilježen je pokušaj provale u bager u Industrijskoj ulici u Zaprešiću.

Sa subote na nedjelju policijski službenici su uhvatili trojicu muškaraca koji su prethodno počinili kazneno djelo teške krađe tako da su ukrali gorivo iz radnih strojeva koji su se nalazili u Industrijskoj ulici uz nasip rijeke Krapine. Riječ o muškarcima starosti 44, 39 i 42 godine, a uhvaćeni su oko 20:20 sati. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedna se dogodila na kolniku Ulice Pavla Lončara gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila, a druga u Kraljevom Vrhu gdje su se sudarili traktor i automobil.

U Donjoj Pušći osobnim vozilom upravljala je punoljetna žena koja je dolaskom do Kumrovečke ulice kod kućnog broja 116 automobilom udarila u betonski stup kolnog ulaza uslijed čega je došlo do prevrnuća vozila. Vozačica je zadobila tjelesne ozlijede.

S nedjelja na ponedjeljak dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Luki gdje je pak došlo do slijetanja osobnog vozila van kolnika. Policijski službenici obavili su očevid kojom prilikom su utvrdili da je za istim vozilom raspisana objava. Policijski službenici 5. Policijske postaje Zagreb nastavljaju daljnje izvide u svezi navedenog događaja.

Pored svoje obiteljske kuće u Brdovcu dogodio se pokušaj samoubojstva trovanjem. 74-godišnjak pokušao si je oduzeti život tako da je popio veću količinu raznih tableta. Liječnička pomoć pružena mu je u Bolnici Sveti duh gdje je utvrđeno da nije životno ugrožen te je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Također, kako bi se povećala sigurnost u prometu policija će tijekom cijelog ovoga tjedna provoditi akciju pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa. Akcija počinje danas, 8. veljače i traje do nedjelje, 14. veljače, na području Policijske uprave zagrebačke.

“Akcija se provodi u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu, a nadzirat će se prije svega tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekidi vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika te ostali prekršaji. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onih koji su označeni za prijevoz djece”, upozorili su iz policije.