Jednokratna novčana pomoć Hrvatskog Crvenog križa i za iseljene Zaprešićane

NOVOSTI

Hrvatski Crveni križ je pokrenuo postupak za dodjelu jednokratne novčane pomoći stradalom stanovništvu na potresom pogođenom području koje uključuje Zagrebačku, Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju.

Temelj za isplatu novčane pomoći je dostava popunjenog zahtjeva, a rok za njegovu dostavu završava 19. veljače 2021. godine.

Novčana pomoć namijenjena je građanima koji su imali prijavljeno prebivalište ili boravište u nekretnini koja je oštećena uslijed potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine te naknadnih potresa na potresom pogođenom području. Oštećenja nastala na nekretnini dokazuju se potvrdom statičara ili izjavom/opisom oštećenja, fotodokumentacijom, fotografijom naljepnice i slično.

Novčana pomoć će se isplaćivati na dva načina, a prema odabiru podnositelja zahtjeva: uplatom na tekući račun ili zaštićeni račun te putem Hrvatske pošte. Korisnici jednokratne novčane pomoći su samci ili objedinjeno članovi kućanstva. Po završetku prikupljanja zahtjeva, a s obzirom na njihov ukupan broj, definirat će se točan iznos novčane pomoći.

Zahtjev za isplatu novčane pomoći može se preuzeti i popunjen predati u Gradskom društvu Crvenog križa Zaprešić,  Trg žrtava fašizma 8.

Više informacija o dodjeli jednokratne novčane pomoći i obrazac zahtjeva dostupni su na sljedećoj poveznici:

https://www.hck.hr/novosti/ovdje-mozete-preuzeti-zahtjev-za-isplatu-jednokratne-pomoci/10740