Prometne nesreće, pronalazak veće količine oružja i krađa velike svote novca u svega 24 sata

NOVOSTI

Protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području obilježile su, među ostalim, prometne nesreće. Tako je evidentirano pet prometnih nesreća od koji je jedna s ozlijeđenom osobom.

U Novakima Bistranskim vozač osobnog vozila upravljao je vozilom kolnikom Stubičke ulice i ulaskom u zavoj izgubio nadzor nad svojim vozilom te u zanošenju prešao na prometni trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera pa je prednjim dijelom svog vozila udario u vozilo kojim je upravljala punoljetna žena. Vozačica je u nesreći zadobila tjelesne ozlijede, a prilikom očevida utvrđeno je da je vozačica upravljala vozilom za vrijeme dok joj je izrečena mjera Covid samoizolacije čime je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Zbog čega će biti sankcionirana kaznom od 8000 kuna.

Prometna nesreća dogodila se i na D1 u razini mjesta Jakovlje gdje je došlo do slijetanja vozila te udara u betonski odvodni kanal.

U Zagrebačkoj ulici u Pojatnu nepoznati vozač upravljao je osobnim vozilom nepoznate marke i nepoznatih registarskih oznaka te prilikom mimoilaženja s drugim vozilom udario vanjskim osvrtnim ogledalom svog vozila u vanjsko osvrtno ogledalo drugog vozila.

Dvije prometne nesreće dogodile su se na kolniku ulica Drage Švajcara i Pavla Lončara gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila.

U Bijeloj Gorici policijski službenici prilikom pregleda doma i drugih prostorija kod punoljetnog muškarca pronašli su više komada vatrenog oružja i streljiva te se nad muškarcem provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari nakon čega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

28-godišnjakinja iz Zaprešića prijavila je da je iz kuće u Ulici bana Josipa Jelačića nepoznati počinitelj u periodu od 28. siječnja do 2. veljače otuđio veći iznos novca u stranoj valuti. Sumnja se da se počinitelj ušuljao kroz otključana vrata i otuđio novac u vrijednosti od 54 000 kuna. Policijski službenici nastavljaju danje izvide u svezi navedenog kaznenog djela.