Postavljena vertikalna svjetlosna signalizacija na pješačkom prijelaz kod Doma zdravlja

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ
Grad Zaprešić kontinuirano radi na povećanju sigurnosti u prometu. Tako je u suradnji s Policijskom postajom Zaprešić izradio Studiju sigurnosti u prometu prema kojoj su uočene najkritičnije točke u gradu. Slijedom toga do sada su izgrađene uzdignute plohe u ulicama Drage Švajcara, Ante Starčevića, Matije Skurjenija, Zelengaj i Tržnoj ulici, a sada je postavljena i vertikalna svjetlosna signalizacija u Ulici Pavla Lončara na pješačkom prijelazu kod Doma zdravlja. Ovdje je u planu postavljanje i uzdignute plohe za pješake, a sljedeći je na redu pješački prijelaz kod ulaza u Nove dvore.
Horizontalna svjetlosna signalizacija postavljena je u Ulici bana Josipa Jelačića kod crkve. sv. Ivana Krstitelja i u Ulici kardinala Alojzija Stepinca kod Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić, a sve kako bi se poboljšala vidljivost pješaka.
Osim infrastrukturnim rješenjima, za sigurnost u prometu, Grad se brine i za najugroženije sudionike – djecu i to kroz projekt “Take a break – Zakoči” u sklopu kojega su prvašići i njihovi roditelji prije nekoliko dana dobili edukativne materijale o pravilnom ponašanju u prometu.
Podsjetimo, u sklopu projekta “Take a break- Zakoči” Grad Zaprešić je u listopadu prošle godine dobio i Escape room igru u koferu namijenjenu najmlađim sudionicima u prometu kako bi se naučili pravilnom i sigurnom ponašanju, a igra je na korištenje dana zaprešićkim osnovnim školama.
Foto: Grad Zaprešić