Pokušao pobjeći policiji, zaboravio ugasiti grijalicu pa izazvao požar – samo su neka od događanja u proteklih 48 sati

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U proteklih 48 sati na zaprešićkom policijskom području bilo je burnih događanja.

U Ulici Zelengaj vozač osobnog vozila upravljao je vozilom kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti, davajući mu svjetlosne i zvučne signale, na što se vozač odbio zaustaviti te se nastavio ubrzano udaljavati do Ulice Matije Gupca u Brdovcu gdje se konačno zaustavio pa počeo bježati, oglušujući se na naredbu policijskih službenika da se zaustavi. Policajci su potrčali za njime te ga uhitili. Na kraju se ispostavilo da je vozač osobnog vozila upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Vozač je smješten na zadržavanje te je u jutarnjim satima priveden uz optužni prijedlog na nadležni Općinski sud.

Ovoga vikenda dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom na D1 u razini mjesta Jablanovec gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila.

U Zaprešiću prilikom redovne kontrole prometa zatečen je vozač teretnog vozila koji je u tovarnom sanduku prevozio razni materijal i glomazni otpad, a da ne posjeduje odobrenje Ministarstva zaštite okoliša. Protiv vozača slijedi podnošenje obavijesti o počinjenom prekršaju nadležnom inspektoratu.

U Tržnoj ulici u Zaprešiću van tržnog prostora zatečene su dva muškarca koje prodaju razne tekstilne proizvode bez odobrenja te je protiv muškaraca podnijeta obavijest Komunalnom redarstvu Grada Zaprešića.

U Zagrebačkoj ulici u Bukovju Bistranskom došlo je do požara stvari u kući jer je vlasnik između podnice kreveta i madraca stavio električnu grijalicu koju je prilikom izlaska iz kuće zaboravio ugasiti. Došlo je do pregrijavanja grijalice koja je zapalila madrac, a požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bistra.

Od kaznenih djela zabilježena je provala u stan u Ulici hrvatske mladeži u Zaprešiću gdje su policijski službenici obavili očevid, a zabilježena je i krađa parfema te zaštitnih maskica iz trgovine, također, u Zaprešiću.

U policijskoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda ukupno su utvrđena 32 prometna prekršaja, a najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača osobnog vozila iznosila je 1,27 promila.