Sud i gruntovnica rade na novoj adresi

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Sud i gruntovnica od ponedjeljka, 25. siječnja rade na novoj lokaciji u prizemlju zgrade u Ulici Pavla Lončara 2.

Nova lokacija morala se vrlo brzo pronaći jer je zaprešićkoj stalnoj službi prijetilo potpuno zatvaranje i preseljenje u druge službe diljem Grad Zagreba i Zagrebačke županije. Da se to ne bi dogodilo u Gradu su brzo pronašli rješenje, rekao je gradonačelnik Željko Turk.

“Nakon što je potres zaista napravio veliku štetu ovdje u Zaprešiću sva je sreća da smo iznašli rješenje. Zaista zahvaljujem radnicima suda na promptnosti u reakciji jer u nepunih mjesec dana preseliti sud i staviti ga u funkciju veliki je uspjeh. Općinski sud i gruntovna temelj je standarda i komunalnih preduvjeta za život i za stvaranje u ovom našem gradu”, naglasio je Turk.

U tijeku je i preseljenje katastra u zgradu Komunalnog poduzeća Zaprešić d.o.o.

Županijske službe preseljene su u zgradu Gradskog poglavarstva na adresu Nova ulicu 10.

“Time funkcioniranje javnih institucija u našemu gradu nije dovedeno u pitanje”, istaknuo je Turk.

Voditelj stalne službe u Zaprešiću sudac Siniša Radanović zahvalio se gradonačelniku na brzoj reakciji i prolasku alternativne lokacije.

“Odmah dan nakon potresa, 30. prosinca bio sam kod gradonačelnika na sastanku i odmah je pronašao zamjenski prostor. Prije smo bili u 600 m2, sada smo u 250, ali smo se snašli. Svi normalno funkcioniramo i radimo. Već stranke dolaze u gruntovnicu i po dozvole o nekažnjavanju, a već u veljači će početi rasprave”, naglasio je sudac Radanović.

Što se tiče pak stare zgrade suda koja je nakon potresa neuporabljiva gradonačelnik Željko Turk rekao je da je naručen detaljni pregled same zgrade, nakon kojeg slijedi tzv. plan projektiranja konstrukcijske obnove.

“Za nešto vremena bit ćemo pametniji u generalnoj ocijeni kako ne bi prejudicirali neke odgovore i odluke, a koje struka ne podržava”, rekao je Turk.

Danas se u Saboru usvaja i Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

“Slijedom tog zakona, a i nove odluke da u konstrukcijskoj sanaciji neće biti odnos 60 %:20%:20% (60% država, 20% županija, 20% vlasnik nekretnine) nego država preuzima na sebe konstrukcijsku obnovu od 100%. To je zapravo dodatni iskorak da se našim sugrađanima stradalim u potresu dodatno pomogne”, naglasio je Turk.