CeZaM Zaprešić uskoro na novoj lokaciji

NOVOSTI

Nakon što se prije godinu dana Centar za mladež Zaprešić preselio na novu lokaciju u samom centru grada potres je učinio svoje i ponovno ih iselio.

Budući da je zgrada suda i gruntovnice neuporabljiva, u Gradu Zaprešiću brzo su morali pronaći rješenje za službe koje su za sugrađane prijeko potrebne. Tako su današnji CeZaM Zaprešić preselili na Športsko-rekreacijski centar, točnije u bivši Goldfinger, a sud i gruntovnu uselili u njihove prostore u Ulici Pavla Lončara 2, objasnio je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića.

“Mi smo nakon velikog potresa koji je zadesio Zaprešić bili prinuđeni Centra za mladež iseliti iz njihovih prostora kako bi ondje uselili sud i gruntovnicu i osigurali neke temeljne funkcije grada da djeluju. A onda smo iznašli alternativno rješenja, koje je dakako privremenog karaktera dok se stvari ne poslože u gradu i dok ne obnovimo zgrade koje su nam stradale, preseliti jednu od stožernih udruga u gradu Zaprešiću  u nove prostore koji su nešto manji, ali mislim da će biti adekvatni za njihovo djelovanje”, rekao je Labus.

Privremenim rješenjem zadovoljna je Klaudija Devčić Majerić, voditeljica CeZaM-a Zaprešić.

“Drago nam je da smo dobili zamjenski prostor. Radovi su u tijeku i mogli bi kroz mjesec dana biti gotovi. Sada nam je malo zahtjevno raditi jer smo na jako puno strana, trenutno imamo ured u Pastoralnom centru, ali veselimo se našem novom prostoru i pokušat ćemo ga urediti i prilagoditi različitim dobnim skupinama i potrebama. Iako ćemo biti u manjem prostoru uz dobru orgabnizaciju sve se može”, zaključila je Devčić Majerić.

CeZaM Zaprešić u novim prostorima trebao bi djelovati već od ožujka ove godine. Do tada možete ih kontaktirati na 091/7813-961.

Također, CeZaM Zaprešić u suradnji sa Crvenim križem Zaprešić pokrenuo je liniju za psihosocijalnu podršku žrtvama potresa s područja Zaprešića i okolice. Savjetovanje provode volonterke Crvenog križa Zaprešić i stručne zaposlenice Centra, a linija je otvorena svaki dan od 18-20 sati na broju 098/ 1323-606.