Raste broj provala i krađa

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području evidentirana je prometna nesreća s materijalnom štetom na križanju ulica Zelengaj i Josipa Anića gdje je došlo do udara osobnog vozila u teretno vozila.

Zbog posjedovanja opojne droge privedena su dva punoljetna muškarca nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje te slijede optužni prijedlozi.

Od kaznenih djela zabilježena je provala u vikendicu na Vinogradskom putu u Prigorju Brdovečkom gdje je nepoznati počinitelj ili više njih otuđio/li benzinsku motornu kosilicu, plinske metalne boce, metalne škare za rezanje grana. U Poljanici Bistranskoj u Omladinskoj ulici provaljeno je u obiteljsku kuću, a u gradu Zaprešiću u parku u Ulici Antuna Mihanovića nepoznati počinitelj otuđio je dvije školske torbe s knjigama. Torbe su djeca ostavila unutar parka dok su se igrala, a policijski službenici nastavljaju daljnje izvide u vezi navedenih kaznenih djela.

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici darovali su svim osnovnim školama na postajnom području Policijske postaje Zaprešić reflektirajuće prsluke koji su namijenjeni učenicima prvih razreda, a s ciljem njihove zaštite u prometu i boljeg uočavanja od strane vozače. Zbog epidemiološke situacije prsluke su učenicima podijelile njihove učiteljice.

U povodu početka drugog polugodišta za niže razrede osnovnih škola policija apelira na vozače da u blizini škola voze s pojačanim oprezom te minimalnom brzinom kako bi se izbjegle nesreće.

Također, policijski službenici će tijekom vikenda provoditi akciju pojačanog nadzora vozila i vozača.