Podijeljeni radni materijali u sklopu projekta “Take a break! – zakOČI” i najavljen povratak Augustinčića u školu

NOVOSTI

U sklopu projekta “Take a break- Zakoči” danas je zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus podijelio učenicima 2. i 3. razreda zaprešićkih osnovnih škola radne bilježnice o prometnim pravilima.

“Mi se u Gradu Zaprešiću trudimo da dijete onoga dana kada samostalno izađe iz stana ili kuće i krene prema školi primi informaciju o tome kako se treba ponašati u prometu. Projekt Take a break- zakOČI međunarodnog je karaktera kojeg financira Švicarsko-hrvatska asocijacija. Drago nam je da je Zaprešić dio takvog međunarodnog projekta, a mi smo kroz taj proket iznjedrili vrlo važne materijale za edukaciju djece koja kroz njih stječu temeljna znanja iz prometne kulture”, rekao je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića.

Radni materijali silno će obradovati djecu, ali i roditelje jer su namijenjeni učenicima 2. i 3. razreda, ali i roditeljima koji će zasigurno s njima, na zanjimljiv način naučiti biti pravi detektivi u prometu”, rekla je Dubravka Vulić, pedagoginja u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja.

Prilikom obilaska zaprešićkih škola zamjenik Labus istaknuo je kako Grad Zaprešić već niz godina ulaže i u prometnu infrastrukturu, izgradnjom uspornika, a sve s ciljem zaštite djece – najugroženijih sudionika u prometu.

Također, Labus se osvrnuo i na sanaciju Osnovne škole Antuna Augustinčića koja je u potresu u prosincu jako nastradala, ali srećom, nije statički ugrožena.

“Škola je konstruktivno sigurna, Grad Zaprešić je obnavlja i naša je procijena kao investitora da će 1. veljače biti datum kada ćemo ponovno moći useliti učenike u našu školu u centru grada”, naglasio je Labus.

Podsjetimo, do povratka u svoju školu Grad Zaprešića je nižim razredima Osnovne škole Antuna Augustinčića osigurao polazak nastave u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja te prijevoz djece autobusima.