Postavljeni novi kompleti podzemnih spremnika za odlaganje otpada

NOVOSTI

Komunalno poduzeće Zaprešić d.o.o. postavlja dva kompleta novih podzemnih spremnika za potrebe odlaganja otpada korisnika iz višestambenih zgrada, a svaki se komplet sastoji od odvojenih spremnika za odlaganje miješanog komunalnog otpada, stakla, papira, plastike i biootpada, objavljeno je na facebook stranici Grada Zaprešića.

Jedan komplet nalazi se na sjeveru grada u Ulici Augusta Šenoe, dok se drugi komplet postavlja u centru te će biti namijenjen prije svega stanarima Ulice Ante Starčevića i Mihovila Krušlina.

Namjera je podzemnim spremnicima poboljšati kvalitetu usluga gospodarenja otpadom, podići higijenski standard i svjesnost korisnika o važnosti razvrstavanja otpada, ali i omogućavanje pravednijeg načina obračuna odvoza odloženog otpada.

Podsjećamo kako se stanari spremnicima koriste pomoću čip-kartice, a otpad je moguće odložiti u podzemni spremnik na bilo kojoj lokaciji jer se njome korisnici identificiraju i automatski zadužuju prema stvarnoj količini odloženog miješanog komunalnog otpada.

Kada je riječ o spremnicima za plastiku, papir, staklo i biootpad, odlaganje je potpuno besplatno.