ZFM radio slavi 34. rođendan

NOVOSTI

Omiljena frekvencija koja nas zabavlja, informira i pokreće još od 1987. godine danas slavi 34 godine postojanja.

Riječ je o najstarijem mediju u gradu Zaprešiću koji je unatoč raznim izazovima opstao i danas se izdigao iz grada te je već dobro poznat i slušan diljem grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske pa sve do Karlovačke županije. Velika obljetnica povod je razgovora s direktorom Markom Vujnovcem.

Dugi niz godina zabavljate, ali i informirate slušatelje. Protekla godina bila je puna izazova pogotovo za medijske djelatnike pa recite nam kako je raditi u ovim posebnim okolnostima i izazovnim vremenima?

Nesvakidašnje, uzbudljivo, zanimljivo i izuzetno aktivno. Moglo bi se sažeti u tih nekoliko riječi. U prvom valu pandemije, u ožujku, kada se još nije znalo gotovo ništa o COVID-19 moram priznati da nije bilo nimalo lako boriti se s novim, neviđenim izazovima. Svakodnevne press konferencije, mijenjanje situacije iz sata u sat i to situacije s kojom se, od nas na radiju, do sada još nitko nije susreo. U tom prvom naletu informirali smo slušatelje svakih sat vremena o novim epidemiološkim mjerama, odlukama, zaraženima. Osim vijesti tada smo uveli i novu web stranicu korona.zfm.hr, a nakon lipnja odlučili smo malo zaokrenuti priču pa sada o koroni govorimo isključivo kada se bitne odluke mijenjaju jer smo shvatili da je svima više dosta brojati zaražene, umrle. Tako slušateljima prenosimo najvažnije informacije vezane uz koronu, a ostalo vrijeme ih nastojimo zabaviti, rasteretiti, jednostavno im maknuti misli od svih tih crnih, ružnih i bombardirajućih informacija. To nimalo nije lagan zadatak u ovim novonastalim okolnostima, ali mi smo se dobro organizirali, tako da smo i na ove izazove jako dobro odgovorili. Zagrebački potres, u ožujku mjesecu, također smo revno pratili i o njegovim posljedicama izvještavali, a sada u prosincu kada nas je zadesio potres u Petrinji morali smo iz četvrte prebaciti u pet brzinu jer je, nažalost, naš Zaprešić također jako nastradao. Tako da i dan danas marljivo izvještavamo sušatelje, donosimo svježe informacije i pratimo sva događanja u gradu vezana uz posljedice potresa, kao i ostale svakodnevne ativnosti u gradu i šire.

Prošle godine ZFM radio dobio je nove voditelje?

Točno tako! Našem timu priključili su se Mladen Bomoštar i Nika Levak, iskusni radijski voditelji kojima je zajednička poveznica veliko iskustvo u stvaranju radio programa.
Nika Levak. Rodom iz Čakovca, živi u Zagrebu, obožava radio, a osim radijskog iskustva ima i ono glumačko. Tako ste našu Niku osim na jednom zagrebačkom radiju mogli pratiti i u poznatim hrvatskim serijama: Kud puklo da puklo, Prava žena, Novine, Čista ljubav te u hrvatskom filmu Milion.
Prije dolaska na ZFM, Nika se posvetila i treninzima komunikacije te javnim nastupima gdje pomaže ljudima u borbi s tremom i svakodnevnim strahovima koji ih priječe da postanu najbolja verzija sebe.
Dolaskom na ZFM Nika je potvrdila to silno iskustvo i znanje te dokazala slušateljima da je mikrofon njezin najbolji prijatelj. Našu vedru, veselu i osebujnu Niku možete slušati svakog radnog dana od 13 do 17 sati.

Također, našoj ekipi pridružio se i jedan od najpoznatijih radijskih glasova – Mladen Bomoštar. Malo je reći da je riječ o sjajnom i dugogodišnjem voditelju koji je radio na brojnim zagrebačkim radijima i čiji je glas na daleko prepoznatljiv. Mladen, osim što je besprijekoran voditelj, voljan je prenijeti svoje znanje novim generacijama. Također je i vrstan poznavatelj glazbe ne samo kao voditelj, nego kao i DJ. Oni malo mlađi možda su bili na gažama gdje je Mladen puštao glazbu, a da to niti ne znaju. Ako se pitate zašto vam njegov glas zvuči tako poznato razlog je tome što Mladen snima i brojne reklame. Dakle, od njegovog glasa ne možete, ali niti ne želite, pobjeći.
Od Mladena također možete naučiti i to da glas nije jedina stavka ako želite postati radijski voditelj, već je važno imati karakter. Srećom Mladen ima oboje – i glas i karakter što ga čini omiljenim voditeljem ZFM-a. Vodi se i time da je najbitnija stvar slušatelju pružiti kvalitetnu glazbu i vijesti te im dati najbitnije informacije, a to je ono što vam svakoga radnoga dana Mladen daje od 7 do 12 sati na ZFM-u.

Veliki dio radioprograma zauzima glazba.
Svjesni smo kako je glazba ta koja je najbolja kulisa gdje god je upaljen ZFM. Plan je i dalje puštati stare zarazno dobre hitove, kao i one koji će to tek postati.

Osim voditelja, novinara i slušatelji su zaslužni za kreiranje programa?

Da, svakoga dana u eteru ZFM-a ispunjavamo glazbene želje naših slušatelja koji su svoju želju poslali putem web-stranice radija zfm.hr. Tako slušatelji od 12 do 13 sati mogu čuti svoju omiljenu pjesmu. Uz glazbene želje dobivamo: poruke, pohvale i informacije. S obzirom na dobivene upite kreiramo i informativni dio programa kako bismo za slušatelje doznali sve ono što ih zanima.

Radijska ekipa bila je godinama aktivna na mnogim eventima u gradu. Koliko vam nedostaje kontakt sa sugrađanima?

Naravno da nam jako nedostaju događanja poput Ledene bajke, Lampionova, Zekanja,… kao i većini građana Zaprešića. Nema tog žamora, “muvinga”, glazbe, druženja, koncerata, raznolikog programa. No, sada je situacija takva da je najvažnije biti odgovoran i ostati zdrav. Kontakt sa sugrađanima jedino imamo putem etera i na tome zahvaljujemo svim našim vjernim slušateljima. Zovite nas i dalje, šaljite informacije jer mi smo tu za i zbog vas.

Što naša vesela radijska ekipa poručuje svojim slušateljima?

Pokušajte u svoj ovoj nevolji naći tračak nade i optimizma, a u tome ćemo vam nastojati svakodnevno pomoći. zato nas slušajte, pratite na društvenim mrežama te i dalje ostanite uz naše frekvencije na 99.5 MHz ili posjetitie zfm.hr gdje možete i putem streama uživo slušati radio jer vrijedna ekipa ZFM-a svakog dana samo za vas donosi najnovije i najzanimljivije informacije iz Zaprešića i okolice.

Želimo ZFM -u sretan rođendan i još puno dobrog, kvalitetnog programa i barem još toliko godina radijskog etera.