Župljani Župe sv. Petra apostola poslali pomoć na potresom pogođena područja

NOVOSTI

Župa sv. Petra apostola Zaprešić na svojoj facebook stranici objavila je zahvalu svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji, dok je Udruga Stepinčeva oaza mira zahvalila  svima koji su svoj prilog ostavili u kutiji koja se, tijekom blagdana, nalazila u jaslicama postavljenima ispred crkve sv. Ivana Krstitelja. Humanitarne akcije organizirane su za područja pogođena potresom.

Tako su župljani Župe sv. Petra apostola još jednom pokazali koliko su složni u pomaganju drugima prikupivši 34.120,00 kuna za stradale u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Uz donaciju hrane, odjeće i ostalih potrepština, župljani su novac uplatili na žiroračun Caritasa Sisačke biskupije.

Prenosimo objavu u cijelosti.

“Posljednjih dana cijela Hrvatska moli za poginule, ozlijeđene i sve one koji su materijalno, psihički i duhovno stradali u potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta.

Ono što je u toj katastrofi pozitivno i dobro jest reakcija cijele Hrvatske koja se ujedinila u molitvi i svekolikoj pomoći. Sve što proteklih dana gledamo, užasava nas zbog stradanja, ali i oduševljava zbog solidarnosti i dobrote. U taj lanac ljudskosti i plemenitosti uključili smo se i mi, župljani župe sv. Petra apostola iz Zaprešića. Proslijedili smo veliki kombi pomoći (hrane, odjeće i svega ostaloga što unesrećenima može biti od koristi) u centralno skladište Caritasa Sisačke biskupije.

Osim toga, na žiroračun Caritasa Sisačke biskupije koji je otvoren za stradale u potresu, uplaćen je iznos 34.120,00 kuna, koji je prikupljen na misnim slavljima protekle nedjelje.

Što drugo reći nego – veliko hvala na svemu!!! Hvala na svakom vašem daru, hvala svima koji su sortirali, slagali i ukrcavali te odvezli i isporučili pomoć. Svima neka vam dobri Bog uzvrati svojom dobrotom!”

Dobar dio župljana su i članovi Udruge Stepinčeva oaza mira koja je u svojoj humanitarnoj akciji prikupila 8.520,00 kuna za Župu Čučerje koja je pak teško stradala u zagrebačkom potresu u ožujku prošle godine. Novac su uplatili na račun župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju te su se također zahvalili svima koji su uz jaslice postavljene ispred Crkve sv. Ivana Krstitelja, tijekom blagdana, ostavili svoj prilog.

Inače, Crkva sv. Petra ap. u Zaprešiću također je teško stradala u potresu i trenutno nije uporabljiva. Iako je sanirana nakon potresa koji ju je pogodio 22. ožujka, potres u prosincu na njoj je ostavio značajnu štetu i od statičara je dobila crvenu naljepnicu. Da bi statičar isplanirao sanaciju, potrebni su tlocrti župe, koji s obzirom na njezinu godinu izgradnje ne postoje, a kako bi se  crkva ipak mogla obnoviti, župa planira kontaktirati konzervatorski odjel u Zagrebu i napraviti nacrte prema postojećem stanju.