Muškarac upravljao neregistriranim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U Gornjoj Pušći došlo je do sudara dvaju osobnih vozila na križanju Kumrovečke i Dvorske ulice, a u Trsteniku je punoljetni muškarac upravljao osobnim vozilom po mekom terenu i udario u panj drveta.

U Zaprešiću na kolniku Ulice Pavla Lončara policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao punoljetni muškarac za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te nije produžio policu osiguranja za vozilo. Budući da je postojala bojazan da će muškarac nastaviti sa činjenjem prekršajnih djela uhićen je i priveden u službene prostorije Policijske postaje Zaprešić te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz podnesen optužni prijedlog prepraćen u prostorije nadležnog suda.

Muškarcu je izrečena novčana kazna od 14. 700,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Od kaznenih djela zabilježene su krađe – goriva s benziske postaje u Zaprešiću i građevinskog alata iz zaključane garaže u Bregovitoj ulici u Brdovcu. Policijski službenici nastavljaju danje izvide u cilju pronalaska počinitelja navedenih kaznenih djela.