Početak škole – Augustinčići sele u Gaj

NOVOSTI

Niži razredi Osnovne škole Antuna Augustinčića od ponedjeljka 18. siječnja privremeno će pohađati Osnovnu školu Ljudevita Gaja. Riječ je o alterantivnom smještaju učenika jer je Osnovna škola Augustinčić teško stradala u potresu, u tijeku je sanacija zgrade čiji je dovršetak previđen do 15. veljače kako bi se djeca mogla što prije vratiti u sigurnu školu.

U zaprešićkoj Gradskoj upravi održana je press konferencija vezana uz organizaciju rada škola od 18. siječnja i drugih odgojno-obrazovnih ustanova u gradu.

Tako je odlučeno da će se nastava u zaprešićkim osnovnim školama i srednjoj školi odvijati na daljinu, dok su od te odluke izuzeti učenici od 1.- 4. razreda osnovnih škola Ljudevita Gaja, Antuna Augustinčića i Kupljenovo te maturanti zaprešićke Srednje škole Ban Josip Jelačić koji će nastavu pohađati u školi.

Iz škola mole roditelje i učenike da i dalje prate obavijesti na web-stranici škola, web-stranici Grada Zaprešića te slijede upute razrednika.

Pučko otvoreno učilište Zaprešić jako je stradalo u potresu i privremeno je neuporabljivo dok se ne obavi detaljan statički pregled zgrade.
Tako se tečajevi i radionice nastavlju provoditi na daljinu.

Prostorije Foto kino video kluba nisu pretrpjele znatna oštećenja, no kako se nalaze u prostorijama POUZ-a, Foto kino video klub Zaprešić trenutno djeluju u prostoru na adresi Matije Gupca, do detaljnog pregleda zgrade, a Glazbena škola Zlatka Balokovića seli u Lužničku ulicu u bivši dom umirovljenika.

Centar za mladež privremeno seli u prostorije ŠRC-a Zaprešić, a oni, u suradnji s CK Zaprešić pružaju psihosocijalanu pomoć (098/132-3606) svakim radnim danom od 18 do 20 sati.

 

Press konferencija vezana uz organizaciju nastave: