Sele se stvari iz teško oštećenih stambenih zgrada

NOVOSTI

Stanari, koji su morali napustiti svoje domove stradale u potresu, započeli su s organiziranim iznošenjem stvari iz svojih stanova. Budući da je najvažnija sigurnost sugrađana, prije početka organiziranog iznošenja, dogovoren je detaljan plan i uključene su sve stručne službe.

Tako su pripadnici HGSS-a Stanica Samobor dali upute i savjete koliko osoba i na koji način treba iznositi stvari. Osigurani su kombiji za prijevoz stvari te skladišni prostor.

U iznošenju su sudjelovali sami stanari uz pomoć volontera, članova HVIDRA-e Zaprešić, Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić te Policijske postaje Zaprešić.

Mnogi su već pronašli svoje alternativne, trajnije smještaje, a za sve vlasnike stanova, u kojima nije sigurno živjeti zbog oštećenja nastalih u potresu, Grad je osigurao 2 000 kuna mjesečno subvencije najamnine. Također, osigurao je plaćanje troškova javnog bilježnika kao i sve ugovore, za najmodavce i najmoprimce, kako bi i jedni i drugi bili pravno sigurni.

Svi, koji još uvijek nisu pronašli smještaj, mogu se javiti na 099/5307-185 te na popisu stanova raspoloživih za najam odabrati najadekvatniji.