Počinju radovi na Projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić

NOVOSTI

U utorak, 12. siječnja 2021., počinju radovi na nekoliko lokacija projekta ZA ČISTO I BISTRO – jednog od najvećih projekata u povijesti zaprešićkog kraja.

„Raduje me što su Sportska ulica u Pojatnom i ulica Ivana Štrbulca u Šenkovcu prve lokacije na kojima radovi kreću, a s napretkom projekta uključivat ćemo sve više ekipa. Budući da je izdano više od 50 građevinskih dozvola nekoliko će tvrtki istovremeno započeti s radom“, poručuje Željko Majcen, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o., koja je nositelj Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić ZA ČISTO I BISTRO.

Na tiskovnoj konferenciji koja je zakazana za sutra bit će predstavljene sljedeće faze projekta kako bi građani zaprešićkog kraja znali što mogu očekivati u narednom periodu, a VIO Zaprešić redovito će informirati javnost o svim novostima putem svojih društvenih mreža i službene mrežne stranice http://www.zacistoibistro.hr.

Projekt ZA ČISTO I BISTRO obuhvaća proširenje postojeće mreže odvodnje, rekonstrukciju, dogradnju i sanaciju postojećeg sustava odvodnje i vodoopskrbne mreže, dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na III. stupanj pročišćavanja te nabavu opreme za održavanje sustava odvodnje.

Projektom će se unaprijediti i proširiti vodovodna i kanalizacijska mreža u aglomeracijama Zaprešić i Kraj Donji, a do kraja 2023. godine ostvarit će se cilj da 86% područja na kojem se projekt provodi, bude pokriveno mrežom odvodnje. Projekt obuhvaća područje Grada Zaprešića i općina Bistre, Brdovca, Luke, Pušće, Marije Gorice i Dubravice.

Njegova je ukupna vrijednost 683.801.112,50 kn, a kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. osigurana su bespovratna sredstva EU u iznosu od čak 70,88% odnosno 387.792.012,26 kn. Hrvatske vode i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osigurat će 116.777.202,04 kn, dok će preostali dio u iznosu od 42.471.675,70 kn sufinancirati Grad Zaprešić i okolne općine.

Foto: zacistoibistro.hr