Buran policijski vikend – zabilježeno čak i silovanje

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Proteklog vikenda na zaprešićkom policijskom području dogodilo se kazneno djelo silovanja. U Kraju Donjem uhićena su dva punoljetna muškarca te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Počinjena su i dva kaznena djela teške krađe. Provala u obiteljsku kuću u Brdovcu i provala u stan u Zaprešiću. Policijski službenici obavili su očevide te se nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja.

Evidentirane su i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedna u Zaprešiću na križanju ulica Pavla Lončara i Mokričke te druga na D1 u visini mjesta Jablanovec. Obje prometne nesreće dogodile su se između dva osobna vozila, a slijedom čega su izvršeni očevidi.

U dva navrata došlo je do naleta osobnim vozilom na divljač (srnu) na D1 u visini mjesta Igrišće te u Žejincima kojom su prilikom nastale materijalne štete.

Zabilježena su i dva požara – na otvoren prostoru u Oborovu Bistranskom i požar u garažnom prostoru obiteljske kuće u Brdovcu.

Također, policija je tijekom vikenda u Zaprešiću zabilježila i nestanak ženske osobe, dragovoljna predaja oružja te neovlašteno posjedovanje droge.

U akciji pojačanog nadzora vozila i vozača policijski službenici tijekom vikenda utvrdili su 16 prometnih prekršaja. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u krvi vozačice iznosila je 1,54 promila, a slijedom čega je ista uhićena te će uz optužni prijedlog biti prepraćena na Općinski sud.