Nevjerojatan uspjeh humanitarne akcije za stradale Glinjane

NOVOSTI

Zadrugari Zagrebačke županije na čelu s Učeničkom zadrugom Ban Srednje škole Ban Josip Jelačić u sklopu humanitarne akcije na blagdan Sveta tri kralja odvezli su prikupljene donacije na šire glinsko područje.

Učenička zadruga Ban u suradnji s zadrugarima Zagrebačke županije u ponedjeljak i utorak, 4 i 5. siječnja prikupljala je potrepštine (higijenske uloške za žene, vlažne maramice, donji veš, posteljinu, jastuke, deke, deterdžente, grijalice, rešoe za kuhanje i pećnice) koje su bile prijeko potrebne stradalim mještanima glinskog područja.

Odaziv naših sugrađana bio je nevjerojatan, samo iz Zaprešića dupkom su napunjena dva velika kombija potrepština, a uručena su dvijema obiteljima na širem glinskom području.

Osim potrebitim obiteljima prikupljene stvari su dostavljene i volonterima koji dalje prosljeđuju potrepštine onima kojima je to najpotrebnije i do kojih pomoć kasno stiže.

Riječ je o jako velikom području na kojem je potrebna pomoć, a trenutno su najpotrebniji građevinski materijal i pelene za odrasle, doznajemo od zaprešićkih zadrugara koji su jučer bili u epicenturu događanja.

Iz Učeničke zadruge Ban zahvaljuju svima koji su se odazvali akciji prikupljanja pomoći za stradale s područja Gline i okolice.

“Naši sugrađani donosilu su svoje donacije cijele dan, u ta dva dana održavanja akcije. Hvala im na tome”, poručuju zadrugarke.

Veliki odaziv naših sugrađana još je jednom pokazao koliko empatije imaju Zaprešićani za stradale Glinjane.