U Hrvatskoj je danas dan žalosti u spomen na osmero mladih preminulih u novogodišnjoj noći u blizini Posušja

NOVOSTI

U Hrvatskoj je dan žalosti u spomen na osmero mladih koji su umrli u novogodišnoj noći u tragičnoj nesreći blizu Posušja.

Odluku da 5. siječnja proglasi danom žalosti donijela je jučer hrvatska vlada. Premijer Andrej Plenković poručio je kako se radi o “poruci solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske”.

Osmero mladih umrlo je u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja ispušnim plinovima od agregata koja je vikendicu u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su čekali Novu godinu, opskrbljivala električnom energijom.

Tijela Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mie Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković pokopana su jučer u mjestu Rakitnu. Dan ranije u Posušju je bio sprovod Mirele Rezo i Stjepana Jukića.

Troje mladih bili su studenti Sveučilišta u Splitu, a petero su studirali na Sveučilištu u Mostaru.

Izraze sućuti uputio je i zaprešićki gardonačelnik Željko Turk.

“Izražavam sućut obiteljima osmero mladih nesretno umrlih u Posušju u novogodišnjoj noći. Suosjećamo s obiteljima i najbližima, nažalost, prerano otišlih mladih ljudi te bi zamolio da mi u Hrvatskoj tome damo dignitet. Suosjećamo zajedno s onima kojima je u Bosni i Hercegovini u Posušju danas najteže.”

Foto: mondo.ba