Kršenja samoizolacije obilježilo dan

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na zaprešićkom policijskom području evidentirana su dva slučaja kršenja smoizolacije.

Jedno kršenje samoizolacije zabilježeno je u Policijskoj postaji Zaprešić gdje je na šalter upravnih poslova pristupila punoljetna žena koja je trebala biti u samoizolaciji, a drugo kršenje dogodilo se u Vukovom selu od strane punoljetnog muškarca. Isti su počinili prekršaje iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
Iz policije apleiraju na građane da ukoliko im je izrečena mjera COVID izlolacije ili samoizolacije da se pridržavaju mjera te da budu odgovorni.

Dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Prigorju Brdovečkom gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila.

Zbog posjedovanja opojne droge priveden je punoljetni muškarac nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje te slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Od kaznenih djela zabilježeno je oštećenje stakla na autobusu ZET-a od strane nepoznatog počinitelja na zaprešićkom Terminalu.

Policija upozorava građane da neoprezno i nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati teške posljedice, a pirotehnička sredstva nisu igračke pa apeliraju na roditelje da ih ne daruju djeci posebice mlađoj od 14 godina.

Podsjetimo, za zakonskog zastupnika djeteta mlađeg od 14 godina koje je upotrebilo pirotehničko sredstvo propisana je novčana kazna od 1000 do 3000 kuna.