Prometne nesreće, vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje mjera samo su neka od događanja

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Ovog božićnog vikenda na području policijske postaje Zaprešića zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U Donjoj Bistri na parkirališnom prostoru Marofske ulice došlo je do sudara između dva osobna vozila. U Novakima Bistranskim u Podvorskoj ulici došlo je do udara teretnog vozila u parkirano osobno vozilo, a u Zaprešiću na kolniku Ulice bana Josipa Jelačića punoljetni muškarac pod utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao je osobnim vozilom te udario svojim vozilom u drugo osobno vozilo.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,85 promila za vrijeme dok nema položen vozački ispit priveden je punoljetni muškarac te je smješten na zadržavanje do otrežnjenja, a protiv istog slijedi optužni prijedlog.

Zbog nenošenja maske u trgovačkom centru punoljetni muškarac udaljen je iz centra te mu je uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Od kaznenih djela zabilježeno je oštećenje parkirne barijere u Zaprešiću u Ulici Ferida Galijaševića, provalu u kuću u Jablanovcu u Stubičkoj ulici 1. odvojak, a policijski službenici nastavljaju daljnje izvide u vezi navedenih kaznenih djela. Dok je vlasnik bio odsutan, u periodu od 17. do 27. prosinca, nepoznati lopov provalio je u kuću. Lopov se kretao po unutrašnjosti te iz kuće ukrao više tehničkih uređaja. Time je oštetio 19-godišnjeg vlasnika za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici od danas pa do 30. prosinca provode preventivno-represivnu akciju “Zaštita pješaka”.