Niknule jaslice ispred crkve sv. Ivana Krstitelja

NOVOSTI

Udruga Stepinčeva oaza mira ponovno oduševljava jer i ovih blagdana unosi božićnu čaroliju u naš grad i to s novim jaslicama koje su postavljene ispred crkve sv. Ivana Krstitelja.

Tradicionalno Uprizorenje Kristova rođenja, zbog pandemije, ove se godine neće moći održati, ali Udruga Stepinčeva oaza mira doskočila je tom problemu i ispred crkve sv. Ivana Krstitelja postavila nove jaslice s prekrasnim figurama Isusa, Marije i Josipa u prirodnoj veličini.

Iz Udruge Stepinčeva oaza mira poručuju da su htjeli, unatoč situaciji, barem na neki način približiti građanima otajstvo Kristova rođenja, odnosno vidljivo i opipljivo prikazati otajstvo Božića kada zbog novih mjera nisu u mogućnosti uprizoriti žive jaslice.

Osim što ćete moći vidjeti Svetu obitelj i novu štalicu moći ćete biti i humanitarni jer su i ove godine u Stepinčevoj oazi mira odlučili pomoći nekome u potrebi pa su pokrenuli humanitarnu akcija pod nazivom “Darujmo Svetu obitelj”. Donacije će biti namijenjene Župi Čučerje koja se našla u epicentru potresa, a svoj prilog ste pozvani odložiti u bijelu kutiju koja će biti postavljena pokraj jaslica. Ako pak ne možete pomoći financijski u kutiju možete odložiti čestitku ili pismo koje će biti uručeno brojnim samcima iz Župe Čučerje.

Inače, uprizorenja Kristova rođenja svake su godine humanitarna pa s tom lijepom tradicijom u Udruzi Stepinčeva oaza mira nastavljaju i dalje.

Pozvani ste razgledati nove jaslice, uljepšati župljanima Čučerja ove božićne i novogodišnje blagdane te unijeti blagdanskog duha u vaša srca.