Kako su zaprešićke župe organizirale misna slavlja za božićne blagdane?

NOVOSTI

Novim blagdanskim mjerama prilagodile su se i zaprešićke župe koje organiziraju veći broj misnih slavlja na više lokacija istovremeno, a sve kako bi što više vjernika moglo tradicionalno dočekati Božić na svetim misnim slavljima.

Osim novih mjera, po prvi puta neće se slaviti tradicinalna misa polnoćka jer prema odlukama Stožera sveta misna slavlja moraju završiti do 22 sata. Tako će mise na Badnjak zamijeniti polnoćku.

Župa sv. Petra apostola

U četvrtak, 24. prosinca, biti će dan otvorenih vrata crkve sv. Ivana Krtitelja pa će za osobnu pobožnost Presveti Oltarski Sakrament biti izložen od 9 sati do večernje mise u 18 sati.

Na Badnjak, svete mise bit će u 18, 19.30 te u 21 sat. Mise će se slaviti istovremeno u crkvi sv. Ivana Krstitelja i u kripti bl. Alojzija Stepinca, dok će se na platou crkve mise moći pratiti preko razglasa.

U petak, 25. prosinca, na Božić sveta misna slavlja bit će u 9, 10.30, 12 i 19 sati. Mise će se istovremeno slaviti u crkvi sv.Ivana Krstitelja i u kripti, a također će se moći pratit i na platou crkve preko razglasa.

U subotu, 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, sv. mise bit će u 9, 10.30 i 19 sati. Taj dan započinje i blagoslov obitelji. Raspored možete pronaći u župnom listiću, na oglasnoj ploči, župnoj web i Facebook stranici. U blagoslovu obitelji, zbog aktualne situacije, obilazit će samo one obitelji koje su se u protekla četiri tjedna prijavile. Ukoliko se još uvijek želite prijaviti za blagoslov obitelji to možete učiniti ovdje.

U vremenu dok traje godišnji blagoslov obitelji, mise će se služiti navečer u 19 sati, a jutranjih misa neće biti.

Župa Marije kraljice apostola

U četvrtak, na Badnji dan svete mise će se slaviti u 16.30, 18, 19.30 i 21 sat. Ove mise zamjenit će misu polnoćku.

Na Božić sveta misna slavlja služit će se u 8, 10, 11.30, 17 i 19 sati, a na blagdan sv. Stjepana u 8, 10 i 19 sati.

Na Badnji dan i Božić je dopušten veći broj vjernika u crkvi. Tako da će tih dana u crkvi moći biti 110 osoba, a u Pastoralnom centru kao i do sada 25 osoba.

Također, u Župi nastavljaju s praksom upisa za dolazak na misna slavljâ.  Tako da se za sudjelovanje na svetim misnim slavljima potrebno unaprijed prijaviti u uredovno vrijeme osobnim dolaskom ili telefonski; nikako e-mailom ili SMS-porukom.

Za blagoslov obitelji također se potrebno prijaviti u župnom uredu najkasnije do sutra, 23. prosinca, a raspored će biti objavljen iduće nedjelje.  Za vrijeme blagoslova iz Župe mole domaćine da nose maske.

Župni ured bit će zatvoren od 24. do 28. prosinca, a od 29. prosinca radit će prema redovnom radnom vremenu.

 

Foto: Župa sv. Petra apostola, Zaprešić