Blagoslov obitelji u zaprešićkim župama

NOVOSTI

Zaprešićke župe, unatoč nezahvalnoj situaciji, organiziraju blagoslov obitelji.

Župa sv. Petra apostola

Župa sv. Petra apostola pozvala je obitelji da se prijave za blagoslov koji tradicionalno kreće na blagdan sv. Stjepana 26. prosinca. Ove izazovne godine blagoslov će biti organiziran, no obitelji su se trebale prijaviti (i još uvijek to mogu učiniti) putem obrasca ili poziv na broj župnog ureda (01/3310-474).

Blagoslov kreće prema rasporedu objavljenom na fotografiji.

 

Predviđeno trajanje blagoslova je do 6. siječnja 2021., a svakodnevno će obitelji blagoslivljati tri svećenika. Blagoslova obitelji neće biti na Novu godinu 1. siječnja 2021. godine.

Za sve one koji se još nisu, a žele se prijaviti, to mogu učiniti putem obrasca koji je dostupan OVDJE.

Župa Marije Kraljice apostola

Blagoslov obitelji u Župi Marije Kraljice apostola već je u tijeku. Tako su svećenici do sada pohodili 271 obitelj, čime je završen 1. krug blagoslova. 2. krug blagoslova počinje u utorak, 29. prosinca. No, za blagoslov je također potrebno unaprijed se prijaviti u župnom uredu za vrijeme redovnog vremena na broj telefona 01/ 3312-633 i to do 23. prosinca.

Raspored će biti objavljen iduće nedjelje.

Župni ured je zatvoren od 24. do 28. prosinca, ali od 29. prosinca ureduje redovito.

Za vrijeme blagoslova iz zaprešićkih župa mole domaćine da nose zaštitne maske.

 

Što je potrebno za blagoslov obitelji?

Prilikom blagoslova obitelji i doma, dobro je pripremiti raspelo, Bibliju, svijeću, blagoslovljenu vodu s grančicom, a vjerujemo da posebnoj čari može pridonijeti okićeni bor ispod kojeg su jaslice. Blagoslov obitelji tradicionalni je izraz kršćanske vjere i važan za svakog vjernika pa bi bilo dobro da što više ukućana prisustvuje blagoslovu obitelji.