Banovi oblizeki na Dolcu

NOVOSTI

Sedam lokalnih proizvođača ujedinjenih u autentičnu gastro priču iz Zaprešića donose Banove oblizeke na zagrebački Dolac, ali i u Rijeku.

Pod okriljem tvtke Naše klasje, koja je novu tvornicu otvorila prošle godine u Kupljenovu, okupljeni su najbolji proizvođači iz Zaprešića pod jednim imenom – Banovi oblizeki za koje se nadaju da će postati brend u pravom smislu te riječi, autentičan za Grad Zaprešić.

Prije osam godina na zagrebačkom Dolcu otvorena je Aurelia trgovina, a uslijedilo je i otvorenje trgovine na riječkoj tržnici. U lipnju 2020. otvoren je novi, preuređeni prostor na Dolcu, a u listopadu su dijagonalno od njega otvoreni Banovi oblizeki. Također, krajem listopada otvoren je i tvornički dućan uz tvornicu u Kupljenovom.

Banovi oblizeki na zagrebačkoj tržnici Dolac

Banove oblizeke čine jake zaprešićke snage: svježa tjestenina Aurelia (dostupna u trgovini u Kupljenovom, na Dolcu ima svoju trgovinu preko puta Banovih oblizeka), mesnica Vugrinec, mliječni proizvodi farme Vrhovec, vina Đurinski, prirodni sirupi Agropošta, crni češnjak Crni kralj, od milja Črni kralj, te proizvodi od čili papričica Volim ljuto.

Povezali su neke od najboljih i najkvalitetnijih proizvođača kako bi na Dolcu stvorili autentični kutak za predstavljanje i promoviranje zaprešićkih proizvoda i Grada Zaprešića.

U trgovini Banovi oblizeki naći ćete obarene kobasice, salame, polutrajne i trajne proizvode od mesa koje je isključivo hrvatskog podrijetla. Oduševit će vas mliječni proizvodi od sretnih kravica uzgajanih bez antibiotika – domaći sir, vrhnje, sirutka, klasični i voćni jogurti, kuhani sirevi raznih okusa.

Češnjak je izvrstan protiv bolesti, crni češnjak još je bolji. Novi gastronomski hit je crni češnjak Crni kralj za kojeg se tvrdi da je zdraviji od bijelog češnjaka. Ako volite ljuto onda je tu Volim ljuto i njihovi umaci, ljuti umaci i proizvodi od čili papričica. Oni su već poznata priča na hrvatskom tržištu, a mi se ponosimo jer dolaze iz našega kraja. I na kraju sve to zalijte s dobrom kapljicom, Đurinski vinima. Ili pak s prirodnim sirupi pripremljeni od ručno branog samoniklog i uzgojenog bilja koje izrađuju vrijedne ruke ekipe iz Agropošte. Ponuda je raznovrsna i pronaći će se ponešto za svačiji ukus.

Nova trgovina u Kupljenovom i dio asortimana Banovih oblizeka u Rijeci

U trgovini u Kupljenovom na adresi Matije Gupca 37, dostupni su proizvodi mesnice Vugrinec, farme Vrhovec i Aurelia proizvodi, ali i proizvodi pekare Dubravica jer Kupljenovo do sada nije imalo svoju pekarnicu. Svi proizvodi su iz zaprešićkog bazena od svega nekoliko kilometara udaljenosti. Malo je onih koji se mogu pohvaliti s tako kratkim lancem dobave.

No to nije sve! Dobar glas daleko se čuje sve do Kvarnera i Rijeke pa zaprešićke proizvodi Vrhovec, Vugrinec i Agropošte dostupni su i u riječkoj trgovini Banovi oblizeki na gradskoj tržnici.