U Šenoinoj ulici postavljaju se podzemni spremnici

NOVOSTI

Zaprešićko komunalno poduzeće punom parom postavlja nove podzemne spremnike.

Tako je u Šenoinoj ulici u tijeku postavljanje kazeta u iskope, a sve kako bi stanovnicima kolektivnog stanovanja od sredine siječnja ili najkasnije početkom veljače 2021. omogućili odvajanje otpada i plaćanje računa prema broju otvaranja spremnika za komunalni otpad.

Danas je započelo postavljenje kazeta u iskope u Šenoinoj ulici koji će biti dovršeni zaključno s idućim tjednom, ali neće odmah biti pušteni u rad. Oni će profunkcionirati kada se na još dvije gradske lokacije postave podzemni spremnici. Podzemni spremnici služit će stanarima kolektivnog stanovanja iz Šenoine ulice za odvajanje otpada. Zapravo zamijenit će tamošnji zeleni otok i omogućiti stanarima da plaćaju račune prema broju otvaranja spremnika za odvajanje komunalnog otpada, dok će ostale frakcije otpada (papir, plastika, staklo i biootpad) odvajati besplatno.

Idući set podzemnih spremnika postavit će se na suprotnoj strani spremnika u Šenoinoj ulici, a obuhvatit će stanare kolektivnog stanovanja iz dijela Šenoine, ali i Mihanovićeve ulice.

Treći set bit će postavljen na Terminalu i obuhvatit će dio Starčevićeve i Krušlinove ulice.

Sva tri nova seta podzemnih spremnika u rad će biti pušteni istovremeno sredinom siječnja ili početkom veljače iduće godine.