Hoće li Zaprešić dobiti novi dječji vrtić?

NOVOSTI

U prijedlog Gradskog proračuna za sljedeću godinu uvršten je projekt izgradnje novog objekta dječjeg vrtića u Ulici K.Š. Gjalskog na sjeveru grada, objavio je Željko Turk dan uoči 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Zaprešića na svojem Facebook profilu.

Kako navodi, za novi objekt dječjeg vrtića projektna dokumentacija već je spremna. “Novi prostorni kapaciteti omogućit će preseljenje 4 skupine djece koje su trenutno smještene u područnom objektu DV Maslačak na Trgu mladosti, veći obuhvat djece i povećanje kvalitete odgojno-obrazovnih programa. Početak izgradnje očekujemo u prvoj polovici 2021. godine.”

Iduća sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi se trebao naći proračun za 2021. godinu, trebala bi dati odgovor na pitanje hoće li se doista u Zaprešić sljedeće godine krenuti s izgradnjom novog dječjeg vrtića. Kako doznajemo, sjednica Gradskog vijeća trebala bi se održati 22. prosinca i to uživo u  Vršilnici, a ne online kao što je to bio slušaj s prošlom sjednicom koja je zbog načina održavanja izazvala burne reakcije oporbe. Iako su se na 27. sjednici Gradskog vijeća prihvatile odluke o daljnjem razvoju grada Zaprešića, oporba (SDP i Domovinski pokret) tvrdi da se novi dječji vrtić nije spominjao.

Ništa drugo nam ne preostaje nego još 6 dana pričekati pa vidjeti što bi nam 2021. godina trebala donijeti.