Zaprešićke škole prelaze na online nastavu

NOVOSTI

Zbog relativno velikog broja učitelja u osnovnim školama koji su u izolaciji ili samoizolaciji, osobito u posljednjih nekoliko dana, organizacija izvođenja nastave u gradskim osnovnim školama postala je vrlo otežana.
Stoga je Gradonačelnik donio odluku prema kojoj će gradske osnovne škole počevši od sutra, 15. prosinca pa do kraja 1. polugodišta, 23. prosinca za sve učenike izvoditi nastavu prema modelu C, odnosno nastavu na daljinu, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u zaprešićkoj Grdaskoj upravi.

Također, iz škola i iz Grada mole roditelje za razumijevanje i potporu u provođenju „on line“ nastave u posljednjih 7 dana 1. polugodišta. Organizacija nastave na daljinu je neophodna kako bi smo u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, osigurali kontinuitet nastave, a ujedno očuvali zdravlje učenika, djelatnika i njihovih obitelji, rekao je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića. Također, Labus se nada da će se do početka drugog polugodišta, odnosno do 18. siječnja 2021. situacija normalizirati kako bi se učenici i profesori mogli vratiti u škole.

Na konferenciji je Damir Benčević, načelnik Stožera civilne zaštite grada Zaprešića rekao da je situacija u gradu loša pogotovo u školama i zbog toga su primorani preći na C MODEL što apsolutno komplicira život svima. Međutim, Benčević je rekao da su brojke neumoljive pa je ponovno apelirao na odgovorno ponašanje. “Smanjite međusobnu interkaciju,  izolirajte se koliko god je to moguće jer situacija nije dobra i ovim tempom će se zaustaviti, ne samo škole, nego i sve ostalo.”

Budite odgovorni u ovo blagdansko vrijeme prema sebi, ali i prema drugima, zaključio je Benčević.