Danas kreće podjela paketa socijalno ugroženim obiteljima

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Od srijede,16. prosinca pa do petka, 18. prosinca od 13 do 16 sati u Gradskom društvu Crvenog križa Zaprešić bit će organizirana podjela blagdanskih paketa pomoći korisnicima socijalne trgovine, doznajemo iz Crvenog križa Zaprešić.

Uz redoviti mjesečni paket koji se dijeli korisnicima u socijalnoj trgovini, u povodu Uskrsa i Božića se dijeli bogatiji blagdanski paket koji uz osnovne namirnice kao što su ulje, brašno, šećer, mlijeko, rižu, tjesteninu, juhu u vrečici, mesni narezak, paštetu, vegetu i sl. sadrži i dodatne proizvode kao što su kava, keksi, čokolada, suhomesnati proizodi i dr.

Proizvodi za pakete u socijalnoj trgovini nabavljaju se iz redovitih sredstava koje za rad Crvenog križa izdvajaju Grad Zaprešić i okolne općine, a dodatno nabavu blagdanskih paketa pomaže već više godina tvrtka D.B.T. d.o.o. iz Zaprešića.

Osim D.B.T. -a u akciju nabave paketa socijalno ugroženim obiteljima uključili su se i građani pojedinci te Forumom žena Zaprešića koji je organizirao humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda za potrebe zaprešićke socijalne trgovine.

 

Trenutno Crveni križ Zaprešić ima 189 korisnika od koji su njih 88 s područja grada Zaprešića dok su ostali s područja općina u okruženju. Usporedbe radi lanjske brojke su bile ukupno 176 korisnika od čega s područja Zaprešića 74 korisnika što je blagi porast moguće uzrokovan i trenutnom krizom.

Inače, pravo na mjesečni paket iz socijalne trgovine Crvenog križća imaju pravo osobe koje imaju rješenje Centra za socijalnu skrb ili potvrdu Grada Zaprešića kojom im se određuje to pravo.

U povodu  blagdana dijelimo i poseban prigodni paket djeci korisnika socijalne trgovine do 15 godina starosti kojih trenutno ima 62.

Ove godine će Crveni križ, zahvaljujući Gradu Zaprešiću koji je donirao značajniju količinu dječijih božićnih paketa, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb podijeliti dječje pakete svoj djeci korisnika prava na minimalnu zajamčenu naknadu te očekuju da će podijeliti ukupno oko 200 dječjih paketa.