Najbolji domaći puhački orkestri predstavljaju se online – među njima i naš zaprešićki

NOVOSTI

Hrvatski sabor kulture nastavlja sa intenzivnim radom, predstavljanjem najboljih domaćih kulturno-umjetničkih amatera i najavljuje novi događaj u sklopu kojeg će se predstaviti puhački orkestri. Naime, tijekom nadolazećeg vikenda, 12. prosinca održat će se 34. Susret hrvatskih puhačkih orkestara i to u online okruženju.

Za Susret je prijavljeno 19 orkestara, od kojih su selektori dirigent i ravnatelj Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Filip Pavišić i profesor Šime Vulelija s Muzičke akademije u Zagrebu odabrali njih osam. To su: Limena glazba općine Podturen, Gradska glazba „Trenkovi panduri“ iz Požege, Osječki puhački orkestar, Gradska glazba Virovitica, Dječji orkestar Puhačkog orkestra Zaprešić, Puhački orkestar DVD-a Domagović, Puhački orkestar Grada Koprivnice te Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec.

Ovogodišnji Susret revijalnog je karaktera, ali će ga pratiti stručno Povjerenstvo u sastavu dirigent Matija Fortuna, trombonist i skladatelj Vanja Lisjak te skladatelj i dirigent Ivan Josip Skender. Nakon programa Susreta održat će se okrugli stol sa sudionicima i članovima stručnog povjerenstva, također u online okruženju.

34. Susret hrvatskih puhačkih orkestara možete pratiti putem službene web stranice Hrvatskog sabora kulture, na HSK TV-u te putem FB i Youtube stranica.

Foto: vrsilnica.hr