Aktivan policijski vikend

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U proteklih 48 sati na zaprešićkom policijskom području dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedna se dogodila u Zaprešiću u Ulici Ante Starčevića kod broja 21, a druga u Brdovcu u Ulici Pavla Beluhana kod broja 67. Policijski službenici prometne policije izvršili su očevide.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2,43 promila priveden je punoljetni muškarac koji je smještena na zadržavanje do otrežnjenja, a potom je uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud.

Od kaznenih djela zbilježena je krađa iz trgovine u Westgate-u. Policijski službenici kriminalističke policije zaprimili su kaznenu prijavu.

U tijeku je i kriminalističko istraživanje nad punoljetnim muškarcem poradi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, a po završetku istraživanja slijedi adekvatno pismeno.

Radi podizanja razine sigurnosti prometa na cestama policijski službenici tijekom vikenda provodili su pojačan nadzor vozila i vozača, kojom prilikom su ukupno utvrdili 22 prekršaja.

Također, od danas pa do 13. prosinca 2020. policijski službenici će provoditi akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga.