Zimske filmske radionice FKVKZ-a – prijavite se na vrijeme!

NOVOSTI

I ovih zimskih školskih praznika, unatoč okolnostima, u Foto kino video klubu Zaprešić organiziraju 15. po redu Zimske filmske radionice prema svim epidemiološkim mjerama.

O čemu se točno radi već je dobro poznato: po jedna grupa osnovnoškolaca i srednjoškolaca tijekom radionica radi na svojem filmu – animiranom, igranom, dokumentarnom ili eksperimentalnom, prema dogovoru, na temu koju sami izaberu.

Započinje se od razrade ideje, zatim pripreme, snimanja i završava montažom filma. Ako ne znate kako se snima film, ne brinite. Radionica je namijenjena svim zainteresiranim osnovnoškolcima i srednjoškolcima, bez obzira na prethodno iskustvo u stvaranju filmova. Prethodnih zimskih i ljetnih filmskih radionica nastala su neka vrlo vrijedna filmska ostvarenja koja su sudjelovala na festivalima i revijama te osvajala nagrade i priznanja.

Naravno, s obzirom na situaciju, u FKVKZ-u su se prilagodili okolnostima. Tako ove godine radioničke grupe neće biti veće od devetero polaznika. Ako će biti potrebno, organizatori će podijeliti grupe u više različitih termina kako bi izbjegli nepotrebne gužve.

Zato je važno javiti se na vrijeme, telefonom na broj 01/4001565 ili na e-mail fkvkz@fkvkz.hr ili osobno na adresi kluba (Trg žrtava fašizma 11) i rezervirati besplatno mjesto na radionicama, kako bi u FKVKZ-u mogli napraviti raspored dolazaka.

Radionice započinju 28. prosinca 2020. u 10,00 ili 12,00 sati, a završavaju 9. siječnja 2021. godine.