Zaprešićki ugostitelji na rubu! Od Grada traže ukidanje poreza na potrošnju i komunalne naknade.

NOVOSTI

Ugostiteljski objekti od ovog vikenda opet su zatvorili svoj vrata. Po novim mjerama koje su na snazi, svi ugostiteljski objekti zatvoreni su do 21. prosinca 2020.

U današnjem intervjuu za ZFM radio, zaprešićki ugostitelj i zamjenik pročelnika Ceha ugostitelja u Udruženju obrtnika Zaprešić, Saša Matuško osvrnuo se na trenutnu poziciju zaprešićkih ugostitelja i mjere pomoći koje svim ugostiteljima nudi Vlada.

Matuško je rekao da pozdravlja pomoć od 4.000 kuna po radniku, koja se nastavlja i dalje, ali naglašava da to nikako nije dovoljno, budući da poslodavci sami nadomještaju razliku u plaćama svojim zaposlenicima. Kao najveći gorući problem u situaciji gdje je ugostiteljima zabranjen rad, Matuško je istaknuo iznimno visok PDV, kao i sve ostale namete koje ugostitelji i dalje moraju podmirivati.

Iako će olakšice i pomoći za ugostitelje ići na državnoj razini, Matuško je ipak istaknuo da bi se moglo nešto učiniti i na lokalnoj razini – točnije, na razini grada Zaprešića, traže ukidanje poreza na potrošnju od 3% koji su već neki gradovi ukinuli, bar na neko razdoblje kao i ukidanje komunalne naknade bar na 6 mjeseci iduće godine.

Na području grada djeluje velik broj ugostitelja koji u narednom razdoblju moraju pronaći način da podmire sve namete i nastave s radom čim to mjere budu dozvoljavale.

 

FOTO: Facebook Saša Matuško