Buran policijski vikend

NOVOSTI

U proteklih 48 sati na zaprešićkom policijskom području zabilježeno je kazneno djelo provale u obiteljsku kuću u Pojatnom. Policijski službenici obavili su očevid, a daljnji izvidi se nastavljaju.

Dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom šetetom. Na križanju Ulica Ante Sarčevića i Josipa Malekovića došlo je do sudara osobnog i teretnog vozila. Zabilježeno je i oštećenje polubranika teretnim vozilom na pružnom prijelazu u Ključu Brdovečkom, a u Pluski je pak došlo do slijetanja vozilom van kolnika i udara u stup HEP-a.

Evidentirano je i naslilničko ponašanje punoljetnog muškarca pod utjecajem alkohola u Gornjoj Bistri, slijedom čega je muškarac uhićen i prepračen na Općinski sud.
Do nasilja u obitelji došlo je u Zaprešiću na način da je između supružnika pod utjecajem alkohola došlo do verbalnog i fizičkog nasilja kojom su prilikom oboje uhićeni i prepračeni, također, na Općinski sud.

Zabilježeno je i prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta u Zaprešiću, zadržavanje vozača koji je pod utjecajem alkohola upravljao bez registracijskih oznaka i dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim vozilom.

Utvrđeno je i neovlašteno posjedovanje droge kod punoljetnog muškarca u Zaprešiću te dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva u Prigorju Brdovečkom.

Tijekom vikenda policija je provodila akciju pojačanog nadzora vozila i vozača kojom prilikom su utvrdili 31 prekršaj, a najviša koncentracija alkohola u krvi kod vozača iznosila je 1.7 promila.