Gradu Zaprešiću izmakla titula najboljeg Smart city grada

NOVOSTI

Pazin, Koprivnica i Rijeka ‘najpametniji’ su gradovi u zemlji, a Križevci su najnapredniji grad na polju zaštite okoliša i održivog razvoja, prenosi portal Gradonačelnik.hr.

Proglašenjem najboljih gradova u Smart-city i Eco-city kategoriji, održanom danas u Zagrebu u posebnim, s epidemiološkim mjerama usklađenim uvjetima, završen je ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojeg organizira portal Gradonačelnik.hr u suradnji s Jutarnjim listom, agencijom Ipsos, te konzultantskom tvrtkom Apsolon.

Za razliku od prethodnih godina kada su i Smart i Eco city nagrade dodjeljivali temeljem prijavljenih projekata gradova, ove su godine, pobjednike u Smart-city kategoriji birali po posebnoj metodologiji koju je osmislila tvrtka Apsolon, a umjesto samo jedne nagrade birali su najbolje gradove u tri kategorije- veliki, srednji i mali grad.

Za titulu  su se u finalu, podsjetimo, borili još i Dubrovnik, Karlovac, Pula i Zagreb (u kategoriji velikih gradova), Zaprešić, Ivanić Grad, Labin i Poreč (u kategoriji srednjih gradova), a među malim gradovima Donji Miholjac, Krk, Pregrada i Supetar.

Na svečanoj konferenciji na kojoj su dodijeljene nagrade sudjelovao je i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić koji je čestitao pobjednicima izbora i svima koji su ušli u najuži krug.

‘Svi zaslužuju pohvale za svoj trud, rad i napore koje su uložili u razvoj svojih gradskih sredina. Ova konferencija i nagrade potaknut će i ostale da daju sve od sebe i ubuduće konkuriraju biti najbolji eko i pametni gradovi’, kazao je Ćorić.

Foto: Grdonačelnik.hr