Željko Turk novi predsjednik Županijske organizacije HDZ-a

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk novi je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije. Odlučilo je tako članstvo stranke na jučerašnjim unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Za čelno mjesto županijske organizacije uz njega se borio Damir Mikuljan koji je izgubio s 1350 glasova razlike. Turku je povjerenje dalo 2734 članova, odnosno 67,25%, dok je za Mikuljana glasovalo njih 1384.

“Zahvaljujem svim članovima HDZ-a na ukazanom povjerenju. Zahvaljujem svima koji su dali glas meni, kao i svima onima koji su svoj glas dali mom protukandidatu. Čovjek sam koji povezuje i ujedinjuje ljude. Osoba sam koja stvara, a ne razdvaja. Zapravo sam tako stvarao i zaprešićki HDZ-e, vodio i vodim grad, a ovaj broj glasova i ovakav rezultat to i potvrđuje. Svojim radom i djelovanjem radit ću na dobrobiti i razvoju naše stranke, ali i na razvoju Zagrebačke županije u cjelini”, rekao je predsjednik županijskog odbora HDZ-a Željko Turk.

Za potpredsjednike su izabrani Tomislav Landeka (2472 glasova), Javor Bojan Leš (1739 glasova), Tomislav Masten (1659 glasova) i Božidar Škrinjarić (1726 glasova).

Spomenimo još i to da je Željko Turk dobio više glasova u svim gradovima Zagrebačke županije osim u Velikoj Gorici i Jastrebarskom gdje je njegov protukandiat Damir Mikuljan osvojio veće povjerenje birača.