Buran policijski vikend

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U proteklih 48 sati na zaprešićkom policijskom području evidentirana su ova djela: predaja oružja, vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje radnog vremena, požar i krađa.

Petak na subotu

Punoljetni muškarac iz Jablanovca dragovoljno je policijskim službenicima predao više komada raznog streljiva u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” tako da dotični muškarac neće biti ni prekršajno, a ni kazneno sankcioniran.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2,09 promila u Zaprešiću je zatečen punoljetni muškarac te je smješten na zadržavanje do otrježnjenje, a protiv istog slijedi optužni prijedlog. Zabilježen je i nalet divljači na osobni automobil u Mariji Gorici.

Policijski službenici u suradnji s inspektorom civilne zaštite utvrdili su prekoračenje radnog vremena u ugostiteljskom objektu na području grada.

Od kaznenih djela zabilježeno je oštećenje pneumatika na osobnom vozilu na parkirališnom prostoru u Zaprešiću.

Subota na nedjelju

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 0,66 promila i dok mu je izrečena zabrana upravljanja osobnim vozilom B kategorije priveden je punoljetni muškarac te je smješten na zadržavanje, a slijede optužni prijedlozi.

U Jablanovcu je došlo do naleta osobnog vozila na divljač, a od kaznenih djela zabilježena je krađa kozmetike iz trgovine u Zaprešiću.

Nedjelja na ponedjeljak

U Jablanovcu je zatečena punoljetni muškarac koji je upravljao osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita. Vozač je priveden i smješten na zdražavanje te slijedi optužni prijedlog.

U Brdovcu punoljetni muškarac upravljao je osobnim vozilom od 0,83 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja osobnim vozilom B kategorije pa je priveden te je smještena na zadržavanje do otriježnjenja, a slijede optužni prijedlozi.

U Gornjem Laduču došlo je do požara garaže u kojem su izgorijela dva vozila. U požaru je nagorio osobni automobil koji se nalazio u blizini garaže, kao i susjedna garaža. Policijski službenici obavljaju očevid, a slijede i daljnji izvidi.

U policijskoj akciji “Pojačani nadzor vozila i vozača”, provedenoj tijekom vikenda, utvrđeno je 30 prometnih prekršaja.